Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Viinin ja hovien mestarit
Siljan viiniostajaksi siirtynyt Juha Lihtonen voitti jälleen Suomen karsintakilpailun sommelierien EM-kisaan Trophée Ruinartiin. Viinimestarit mittelevät ensi kesäkuussa samppanjakaupunki Reimsissä, Ranskassa. Antti Uusitalo pitää Vuoden hovimestarin tittelin G.W. Sundmansissa. Viime vuonna ykköstilan nappasi Sundmansin nykyinen ravintolapäällikkö Hannu Arokko.

Sarjisbaari Eerikinkadulle
Corona Barin viereen on avattu sarjakuvahenkinen baari, jossa asiakas voi surffailla netissä, pelata pelejä, kuunnella jukeboksia ja lukea sarjiksia. Super Barin seiniä koristavat Bruno Maximuksen sarjisaiheiset taulut ja myös drinkkivalikoima mukailee teemaa.

Baarikärpänen avasi
Barflyn taru loppuillan bilepaikkana on ohi ja tilalle on avattu suomipopin nimeen vannova, alkuiltoihin panostava Baarikärpänen. Kulttuurimuutos ei rajoitu pelkästään dj:n musiikkilinjaan, sillä ohjelmistoon on otettu mm. sunnuntai-iltojen karaoke.

Tapiolan Geronimo 10 vuotta
Parikymppisille tapiolalaisille suunnattu Bar Geronimo laajeni ja täytti samalla 10 vuotta. Lounge-henkiseksi remontoidun baarin omistajana ja työntekijänä on nähty takavuosina mm. Jaakko Rytsölä.

Välimäki Tampereelle
Kahden Michelin-tähden ravintoloitsija Hans Välimäki avasi Tampereelle Bravo Plaza -juhlapalvelun liikekeskus Siperiaan, ravintola Bravon yhteyteen. Tilausravintola on varattavissa 50–200 hengelle, ja tilauksesta saa mm. kokkikursseja.

Talviaika tulee, valomerkki lähenee
Suomessa siirrytään normaaliaikaan lauantain 25.10. ja sitä seuraavan sunnuntain välisenä yönä. Tämä tarkoittaa bilekalenterissa sitä, että valomerkki tulee 04:n paikoissa tuntia totuttua aikaisemmin.

Safkalle Paistinkääntäjien kilvet
Timo Taipaleen isännöimä, Kruununhaassa sijaitseva 30-paikkainen Safka on saanut Paistinkääntäjien veljeskunnan tunnustuksen kansallisen keittiön vaalimisesta ja gastronomian kehittämisestä. Vastaavan tunnustuksen on saanut nyt 20 helsinkiläisravintolaa.

Töölönranta pehmoilee
Tuula Hägerström on suunnitellut Töölönrannan uuden, pehmeämmän sisustuksen sohvaryhmineen. Auvo Pyykkösen johtama keittiö panostaa aasialaisiin pikkuan-noksiin, joita pöytäseurueet voivat tilata jaettaviksi. Tarjolla on mm. seesamimarinoituja kasviksia sekä wasabi-jättirapuja. Kolme pientä annosta kustantaa kymmenen euroa.

Maxill lähti merelle
Maxillin isäntä Alexander Gullichsen noudattaa mielihalujaan Korkeavuorenkadun seafood-meiningissä. Tuoreiden osterien (2,90 e) lisäksi listalla on sinisimpukoita, jättirapuja sekä kallioanturaa. Neljän ruokalajin menu (44 e) sisältää mm. kuusi osteria. Merenelävillä juhlitaan 8.11. asti.

Pihviviikot
Omenapuussa ja Raffaellossa vietetään pihviviikkoja marraskuun puoliväliin saakka. Makkaratalossa maistuvat esimerkiksi country burger härän ulkofileestä (11 e) ja neljänneskilon lankkupihvi (23,50 e). Raffaelloon vetävät mm. aurinkokuivatuilla tomaateilla täytetty härän sisäfilee (21 e) ja mozzarella-juustolla kuorrutetut härännoisetit (20,50 e).

Parilla Española juhlii
Eerikinkadun Parilla Española viettää 30-vuotisjuhliaan lokakuun lopussa. Kauppaneuvos Jorma Soiron perustamassa ravintolassa työskentelee jo perheen kolmas sukupolvi. Vetovuorossa ovat nyt Soiron tytär Katriina Kavekari ja hänen poikansa Mika Kavekari. Alkuperäinen Parilla aloitti hotelli Tornin nykyisen American Barin paikalla syyskuussa 1960.

Kallen alakerta laajenee
Kaarle XII:n alakerran Suomi-baari on saanut lisää neliöitä. Nähtäväksi jää, säilyykö sinänsä sympaattinen sillitpurkissa-kulttuuri väljemmissä tiloissa.

Aallon viiniä Savoyssa
Savoyn ravintolapäällikön Terhi Oksasen unelma on toteutunut. Listalla löytyy nyt Bodegas Aallon espanjalaista punaviiniä. Aalto-viinitalon nimi tarkoittaa Savoyn suunnitelleen arkkitehdin lisäksi pyrkimystä korkeampaan laatuun. Espanjan viinikaupoissa Aallon himoittua viiniä myydään vain pullo asiakasta kohti, mutta Savoyssa ei ole ostorajoitusta.

Pumppu pelastaa viinin
Uusi Swissmar-viinipumppu pidentää avatun viinipullon käyttöikää. Uudenmallinen vempain sopii kaksikäyttöisenä sekä tavallisiin viinipulloihin että kuohuviineille. Hapettumiselta suojaavaa, helppokäyttöistä pumppua myy vajaan 20 euron hintaan esimerkiksi viinitarvikeliike Decanter Yrjönkadulla.

2 kommenttia

Sukar_m

23.10.2003 13:57

'Talviaika tulee, valomerkki lähenee
Suomessa siirrytään normaaliaikaan lauantain 25.10. ja sitä seuraavan sunnuntain välisenä yönä. Tämä tarkoittaa bilekalenterissa sitä, että valomerkki tulee 04:n paikoissa tuntia totuttua aikaisemmin.'

Eikös nyt ole lupa, päinvastoin, pitää viimeinen tunti 'kahteen kertaan', eli bailuaika pitenee tunnilla!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

k78

23.10.2003 19:20

AIVAN!!! Tästä tuli juuri "väittely"...asiahan on niin,että baarissa saa olla saman verran kuin ennenkin,mutta voitat yhden tunnin...eli vaikka olet bailannut pilkkuun asti, oletkin enne kolmea jo kotimatkalla!! vähän huonosti kirjoitettu lehtee...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi