Kymmenen kansainvälistä huippukokkia Chez Dominiqueen

Keittiömestari Hans Välimäen ravintola Chez Dominique tuo Helsinkiin kymmenen kansainvälistä huippukokkia seuraavien kymmenen kuukauden aikana.

Hans Välimäki tuo huippukokit Suomeen.
Hans Välimäki tuo huippukokit Suomeen.

Tänä syksynä Chez Dominiquen keittiöön astuvat entinen biokemisti Anatoly Komm Varvary-ravintolasta Moskovasta, Etelä-Ranskan kuumin keittiömestari Mauro Colagreco Mirazur-ravintolasta Mentonista, Zürichin ylpeys Heiko Nieder The Dolder Grand -hotellista ja Milanon ihmemies Carlo Cracco.

Kukin vieraista tekee nimikkomenunsa ainoastaan yhtä iltaa varten.

"Keittiömestarivierailut ovat Chez Dominiquessa jo kunniakas perinne: ravintolassa on koettu aikaisemminkin vuosien varrella huikeita vierailuja maailman parhaista ravintoloista. Erikoisilloissa ovat keittäneet ravintola Noman René Redzepi, Oud Sluisin Sergio Herman, Aquan Sven Elverfeld ja monet muut ystävämme", kertoo Hans Välimäki tiedotteessa.

Vierailusarjan aloittaa 30. elokuuta Anatoly Komm Varvary-ravintolasta Moskovasta. Varvary on äänestetty Venäjän parhaaksi ravintolaksi jo useamman vuoden ajan. Se on esiintynyt myös The World’s 50 Best Restaurants -listalla. Komm on entinen biokemisti, joka jätti lupaavan akateemisen uransa keskittyäkseen kokkaamiseen.

25. syyskuuta vieraileva argentiinalaissyntyinen Mauro Colagreco on ammentanut oppinsa mm. keveydestään tunnetulta Bernard Loiseaulta ja ”nykyranskan suurimmalta keittiö-idolilta” Alain Passardilta. Colagrecosta on helppo povata ranskalaisen keittiön seuraavaa supertähteä.

6. lokakuuta Dominiquessa nähdään saksalaissyntyinen Heiko Nieder, joka on kolunnut läpi kaikki Saksan arvostetuimmat ravintolat ja ollut avaamassa VAU-ravintolaa Berliiniin. Muutama vuosi sitten Heiko siirsi kattilansa Zürichiin luksushotelli The Dolder Grandiin: juuri nyt koko Sveitsi kohisee hänestä.

Carlo Cracco on Italiassa käsite ja superjulkkis, jonka kokkaaminen on herkkää, uniikkia ja tunteita herättävää. Cracco on saanut oppinsa maailman parhailta: Alain Ducasselta, Gualtiero Marchesilta ja Alain Senderensiltä. Cracco tunnetaan Italiassa myös MasterChef-tv-ohjelman tuomarina.

Loput kuusi keittiömestaria julkistetaan loppuvuodesta 2012.

Yhdeksän ruokalajin menu maksaa 169 euroa.

Aikataulu

  • To 30.8.2012 Anatoly Komm / Varvary
  • Ti 25.9.2012 Mauro Colagreco / Mirazur 
  • La 6.10.2012 Heiko Nieder / The Dolder Grand
  • Ke 10.10.2012 Carlo Cracco / Restaurant Cracco

Kohtaavatko hinta ja laatu Chez Dominiquessa? Kuka on suosikkikokkisi?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi