Lahden H16-liveklubin yhteyteen avattava ravintola Saha on aleksiskiviläinen pizzabaari

Pizza & Bar Saha avaa ensin Lahden H16-keikka- ja ravintolakokonaisuuteen, myöhemmin tänä vuonna myös muualle.

Kuva: olhaafanasieva / Fotolia

Lahteen avataan helmikuussa ravintola Pizza & Bar Saha, jossa pizza rakennetaan suomalaisuuden ympärille. Ravintolan ydinajatuksena on vaalia suomalaisia perinteitä ja materiaaleja sekä kotimaisia toimijoita paikan sisustusta ja makuja myöten. Tavoitteena on avata myös toinen Saha-ravintola vielä tämän vuoden aikana.

Sahan pizzalista eli Sahasto on kunnioitus suomalaisuuden merkittävimmälle veljesjoukolle, seitsemälle veljekselle. Veljesten luonteenpiirteiden ja nimien mukaan nimetyt pizzat, kuten parmankinkkua, saksanpähkinää ja viikunaa sisältävä Simeoni sekä Salpausselän Kalan jokirapua, lämminsavulohta, kaprista ja fenkolia sisältävä Aapo tarjoavat makukokonaisuuksia jokaiselle. Pizzat on mahdollista kruunata teeman mukaisesti suomalaisella koivunsiirappi-, kuusenkerkkäsiirappi- tai tervasiirappikastikkeella. Palan painikkeeksi voi tilata terveellisiä koivunmahlashotteja (tai oluita tai viinejä).

”Sahan teemat, suomalaisuus, suomalainen perinne, luonto ja kulttuuri kiinnostavat sekä paikallisia että turisteja. Kun teemaan sekoittaa maailmalta inspiraationsa saaneita ruokia, saimme lopputuloksena yhdistettyä kaksi ääripäätä hauskalla tavalla”, kertoo ravintolan omistavan Resto & Rante Oy:n toimitusjohtaja Martin Mustonen.

Sahan avajaisia vietetään lauantaina 18. helmikuuta yhtä aikaa Hämeenkadulle lanseerattavan H16 Live Klubin kanssa. Paikan uniikkiin elämyksellisyyteen lukeutuu kompleksin myötä se, että liveklubin puolelta voi siirtyä syömään vielä yömyöhään, ja samanaikaisesti voi nauttia klubin esiintyjistä. Erillisen sisäänkäynnin myötä Saha palvelee asiakkaitaan omanaan myös päivittäin klubin ollessa kiinni.

Ravintola Saha, Hämeenkatu 16, Lahti. Avataan 18.2. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi