Lainojen yhdistäminen voi auttaa velkaantunutta

Monella suomalaisella on useampia lainoja, luottoja ja osamaksuja. Useat eri lainat, maksupäivät ja erilaiset ehdot saattavat olla vaikeita hallinnoida ja mahduttaa kuukausibudjettiin. Tällaisessa tilanteessa yhdistelylainasta voi olla apua.

Yhteistyössä Lainaa-helposti.fi

Nimensä mukaisesti yhdistelylainalla tarkoitetaan usean lainan yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolloin lainan hoitokulut laskevat ja sille on usein mahdollista saada matalampi korko. Nykyään yhdistelylainat ovatkin hyvin suosittuja, ja lähes kaikki pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat niitä.

Yhdistelylainoja kannattaa vertailla

Yhdistelylainaa haetaan periaatteessa samalla tavalla kuin muitakin lainoja, mutta prosessissa on muutama lisäaskel. Ensin tulisi laskea kaikkien vanhojen lainojen summat, kulut ja korot sekä selvittää niiden jäljellä oleva maksuaika.

Nykyisten lainojen kulut selvitettyään voi siirtyä vertailemaan yhdistelylainoja. Vertailu on ainoa keino varmistaa, että ottaa edullisimman lainan. Esimerkiksi Lainaa-helposti.fi -palvelussa on mahdollista vertailla eri yhdistelylainoja.

Koska lainojen korot ja joskus muutkin kulut ovat yksilöllisiä, lopullisen vertailun voi tehdä vasta pyydettyään tarjouksen eri pankeilta ja rahoittajilta. Tämäkin käy helposti lainavertailusivustojen kautta, sillä niiden avulla voi täyttää vain yhden lainahakemuksen, joka välitetään lukuisille rahoittajille ja pankeille.

Lainojen yhdistämisen hyödyt

Lainojen yhdistämisen suuri hyöty on selkeys. Erityisesti silloin, kun pienlainoja tai muita lainoja on paljon ja niissä on eri maksupäivät ja summat, tulee lainojen yhdistely helpottamaan arkea. Yksi laina ja yksi maksupäivä on huomattavasti selkeämpi taloudellisesti kuin monta pienempää lainaa. Useammat velat tuottavat velkaa olevalle henkilölle huomattavasti enemmän stressiä ja niiden eräpäivät voivat myös unohtua helpommin. Lisäksi yhden lainan laskeminen kuukausibudjettiin on tietysti helpompaa kuin monen.

Selkeys ei ole kuitenkaan yhdistelylainan ainoa hyvä puoli. Yhdistämällä lainat voi nimittäin säästää paljon rahaa niin kuukausittain kuin kokonaisuudessaan.
Yhdistelylainan myötä lukuisat kuukausittaiset tilinhoitomaksut korvataan yhdellä kuukausimaksulla. Yksin laskutusmaksuista ja muista lainakuluista voi tulla satojen eurojen säästöt. Lisäksi yhdistelylainaan saa yleensä huomattavasti pienemmän koron kuin pienin lainoihin. Pienemmän koron ja muiden kulujen myötä lainakulut voivat laskea suuriakin summia, tietysti aiemmista lainoista riippuen.

Yhdistelylainan etu on myös täysin uudet lainaehdot. Mikäli esimerkiksi alkuperäistä pidempi maksuaika tuntuukin taloustilanteeseen sopivalta, on mahdollista neuvotella myös pidempi maksuaika tai vaikka lyhennysvapaita kuukausia. Pidemmän maksuajan myötä tosin kokonaiskulut ovat luonnollisesti suuremmat, sillä korkoa maksetaan pidempään.

Yhdisteylaina ei poista velkaongelmia

Yhdistelylainan hakeminen ja saaminen voi olla hyvin nopeaa, sillä muutama klikkaus verkkosivustolla ja lomakkeen täyttäminen riittää siihen, että laina on käsittelyssä. Lainaa ei kuitenkaan tulisi ottaa hetken mielijohteesta, vaan tarkka budjetointi ja vertailu tuovat suurimmat säästöt.

On myös pidettävä mielessä, että lainojen yhdistäminen ei ratkaise velkaongelmaa eikä poista velkoja. Lainaa lyhennetään joka kuukausi ja siitä saa suurimmat hyödyt, jos säästyneet rahat todella pistetään säästöön. Yhdistelylaina ei tarkoita, että raha-asioista ei tarvitsisi olla jatkossakin tarkka.

Yhdistelylainalla siis maksetaan vanhat lainat pois ja ryhdytään lyhentämään yhtä yhdistelylainaa kyseisen lainan ehdoilla. Riippuen sovitun lainan ehdoista, vanhat lainat maksaa joko uuden lainan antaja suoraan pois tai sitten lainanhakija tekee sen saamallaan lainalla. Käytännön eroa ei ole, kunhan itse maksutilanteessakin muistaa, mitä tarkoitusta varten laina on haettu.

Huomaa, että joskus pienissä lainoissa on erillisiä purkamiskuluja. Nämä kannattaa ottaa huomioon tilanteessa, jossa hakee yhdistelylainaa.

1 kommentti

Marjaleena112

13.4.2023 16:18

Lainojen yhdistäminen todella kannattaa.

https://www.puhelinliittymä.com/lainaa/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi