Lasipalatsi on keskustan klassikko

80-vuotiaan rakennuksen terassi on parhaimmillaan heti aamusta.

Lasipalatsi, yksi Helsingin ikonisimmista rakennuksista, valmistui vuonna 1936. Sen oli alun perin tarkoitus palvella kaupunkilaisia vain väliaikaisesti: suunnitelmissa oli kymmenen vuotta käyttöä, ja sen jälkeen tilalle piti rakentaa se, mitä kaupunkisuunnitelmaan olisi siinä vaiheessa piirretty.

Purkaminen viivästyi vuosi vuodelta, kunnes lopulta rakennus entisöitiin ja avattiin uudistuneena vuonna 1998. Ja onneksi niin tehtiin: rakennus ihastuttaa paitsi designillaan, myös sillä, että siitä saavat oikeasti nauttia kaikki – esimerkiksi terassilla istuen.

Uudelleen funkkisrakennus suljettiin vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa. Koko hoito peruskorjataan, ja lasipalatsinaukion alle rakennetaan Amos Rex -museo. Kahvilat, ravintolat ja kaupat avasivat ovensa tänä keväänä, niiden mukana myös Café Lasipalatsi.

Kahvilalla on terassi, jonne asiantuntija vinkkaa pyrkimään heti aamusta. 

"Aamu on terassillamme aivan ihana", kertoo Niina Tirkkonen, Café Lasipalatsin liiketoiminnan johtaja. 

"Etenkin, jos haluaa terassille auringon perässä, kannattaa tulla aamulla. Mutta lounasaikaankin saa vielä istua auringossa."

Lasipalatsissa on ollut alusta asti monipuolista ravintola- ja kahvilatoimintaa. Uudistettu Lasipalatsin kahvila on kaupungin kiistattomia klassikkokahviloita, jonne on helppo sopia lounaspalaveri, kahvitreffit tai after work -tapaaminen. Lähemmäs keskustaa ja monipuolisia liikenneyhteyksiä on vaikea päästä: ratikkakin pysähtyy oven eteen.

Lounaalla tarjolla on runsas buffetpöytä, josta saa kotiruokaa, salaattia tai keittolounaan. Aamiais- ja herkutteluhetkinä voi turvautua kahvilan oman leipurin loihtimiin leipiin, suolaisiin piirakoihin tai makeihin kakkuihin. Café Lasipalatsin sisäpihaterassi ja koko Lasipalatsinaukio on remontissa vielä ensi vuoteen asti, ja rakastettu isompi terassi aukiolla auennee ensi kesäksi.

"Hyvää kannattaa odottaa", Tirkkonen sanoo.  

Café Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi