Lauttasaaren Sidewalk laajeni keskustaan – Industrial-tyylinen baari tarjoaa rennot after workit

Lönnrotinkadulle avattu baari juhlii avajaisiaan perjantaina.

Olli Karikoski toivottaa ihmiset tervetulleeksi Sidewalk Lönkkaan.
Olli Karikoski toivottaa ihmiset tervetulleeksi Sidewalk Lönkkaan. Kuva: Riikka Möhkölä

Pian yksivuotissyntymäpäiviään viettävä Sidewalk Lauttasaari on saanut pikkuveljen Lönnrotinkadulle. Kolme viikkoa auki ollut Sidewalk Lönkka on isoveljensä tapaan industrial-tyylinen, New Yorkin Brooklynista vaikutteensa saava baari.

Omistaja Olli Karikoski kuvailee baaria mukavaksi ja rennoksi paikaksi, jonne on mukava tulla viettämään aikaa vaikkapa työpäivän jälkeen after workin merkeissä.

“Avaamme joka päivä kello 16.00. Se on helppo muistaa. Su-to olemme auki 00.00 asti ja pe-la 02.00. Silloin ihmiset yleensä haluavatkin suunnata jo yökerhojen puolelle,” Karikoski sanoo.

Sidewalk Lönkasta löytyy 16 hanaa, ja olut on pääasiallinen myyntiartikkeli. Kuitenkin cocktailit sekä viinit ovat oleellinen osa tarjontaa. Baariin on tulossa viinidispenseri, joka pitää viinin tuoreena avatussa pullossa ja antaa asiakkaille mahdollisuuden kokeilla erilaisia ja arvokkaampiakin viinejä laseittain.

Juomia saa myös maistaa eikä tarvitse ostaa sikaa säkissä. Baarimikko tekee suosituksensa, ja jos se ei asiakkaalle maistukaan, kokeillaan jotakin toista.

Sidewalk Lönkka on miellyttävä tapaamispaikka, jossa olut, pelit ja rento musiikki viihdyttävät.
Sidewalk Lönkka on miellyttävä tapaamispaikka, jossa olut, pelit ja rento musiikki viihdyttävät. Kuva: Riikka Möhkölä

Baarista löytyy flipperi, jota kovimmat fanit ovat jo käyneet testaamassa. Pöytäfutis sekä lautapelit tulevat myös Sidewalk Lönkan pelitarjontaan.

Karikoski suhtautuu odottavilla mielin perjantaihin, sillä silloin vietetään virallisia avajaisia. Rennossa illanvietossa esiintyy The Raccoons ja muonituksesta vastaa Hodarifillari.

“He tarjoavat Stadin parhaat hodarit! Kolme erilaista tosi hyvällä reseptillä ja gluteenittomana ja vegaanisena saa myös” Karikoski hehkuttaa.

Karikoski on tyytyväinen siitä, että kaupunkikulttuuri Suomessa kasvaa. Lähialueen baarien kanssa hän ei koe syntyvän kilpailua, koska kaikilla on varsin oma juttunsa.

Loppuvuodesta Sidewalk laajenee entisestään, kun Tapiolan Urheilupuiston läheisyyteen avataan kolmas baari.

Sidewalk Lönkka Lönnrotinkatu 11

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi