LeBonkin terassilla juhlitaan aamuun asti

Kattoterassilla salsataan, valssataan ja nauretaan kesäöisin muiden mennessä nukkumaan.

LeBonkin tanssi-illoissa lattialla on tungosta.
LeBonkin tanssi-illoissa lattialla on tungosta. Kuva: Elina Ylä-Mononen

Kesäpäivän kääntyessä illaksi moni paikka ohjaa asiakkaansa sisätiloihin. Toisissa paikoissa taas bileet sen kuin paranevat mitä myöhemmäksi kello käy, eikä sisätiloihin tarvitse laittaa varvastakaan ellei välttämättä halua. Tällainen paikka aivan kaupungin ytimessä on ainakin LeBonk, jonka kattoterassi on vastannut iltaisin iskevään terassintarpeeseen jo vuodesta 2010 lähtien.

LeBonkin kattoterassi ei olekaan aivan tavallinen terde. Iltakahdeksalta aukeava terassi isännöi juhlakansaa aina aamuneljään saakka. Kattoterassi on kadulta piilossa ja näkymä aukenee iltaisin hiljentyvän Ressun yhteiskoulun pihan yli. Suojaisa terassi tarjoaakin mainiot puitteet kaikenlaiselle ohjelmalle, jota LeBonkissa on vaikka muille jakaa.

Joka keskiviikko katolla juhlitaan KattoKeskiviikot-after workissa ja perjantaisin PerjantaiBonk-klubilla.  Keskiviikkona 20. heinäkuuta ovet avataan poikkeuksellisesti jo klo 18, kun Ismo Leikola saapuu viihdyttämään kävijöitä viimeisellä Helsingin stand up -keikallaan ennen paluuta Yhdysvaltoihin.

Perinteistä tanssitarjontaa löytyy maanantaisin, kun kattoterassin valtaavat We Love Helsingin DJt Iskelmäkesä-tapahtumassa. Joka toinen torstai katolla taas tanssitaan Club Latin Beatin lattarirytmien tahtiin. Paino näissä bileissä on ehdottomasti sanalla tanssitaan. Istumapaikoille ei ole tungosta,  kun tanssilattia täyttyy toinen toistaan iloisemmista seurueista ja todellisista parkettien partaveitsistä. Tyyli on vapaa, mutta erityisesti lattaritanssin taitajille vienti on koko illaksi taattu.

Ohjelmakattauksen lisäksi LeBonkin kattoterassille voi tulla reilusti rentoutumaan. Viihtymisestä vastaavat muun muassa hulppeat valkoiset sohvaryhmät ja kokoelma vesipiippuja, jotka muistuttavat pehmeällä tuoksullaan lomasta Välimerellä. Illan viiletessä on mukava kokoontua valkoisten katosten suojaan lämmittimien alle.

Seuraavan kerran auringon laskiessa puistopiknikin ylle onkin hyvä aika tsekata LeBonkin terassi. Siellä nimittäin tapahtuu taatusti.

LeBonk, Yrjönkatu 24 (sisäänkäynti terassille klubin ollessa suljettuna Lönnrotin puistikko 1). Avoinna ke-la 20-04. Ke-to K-18, pe K-22, la K-24. Eteispalvelu 3€. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi