Liberty or Death avaa

Erottajan uusi cocktail-baari avaa ovensa 31.3.

LoD:n sisustuksessa on käytetty paljon kierrätettyä tavaraa.
LoD:n sisustuksessa on käytetty paljon kierrätettyä tavaraa.

Liberty or Death avaa

Erottajan uusi cocktail-baari avaa ovensa 31.3. Noin kuukausittain vaihtuvalla listalla on 12 cocktailia. Lisäksi tarjolla on aina yksi ikäännytetty, eli kypsennetty, cocktail. Baarin sijainti design-kauppoihin keskittyvällä alueella näkyy taiteena sisustuksessa ja tyylinä baarimestareiden päällä.

”Taidetta tulee aika paljon. Taulujen lisäksi on tatuointitaidetta: Legacy Tattoo -liikkeen kundit maalaavat lattiaan ja vessojen oviin kuvat. Gtie suunnittelee uniikit, vanhaa aikaa henkivät asut baarimestareille”, Liberty or Deathin takana olevan Laboratoriummin Ramses Showlah kertoo.

Sisustuksessa nähdään muun muassa ginipulloista rakennettu lamppu. Baariin tulee myös tallelokerot, joita asiakkaat voivat ostaa käyttöönsä. Liberty or Death on tähän asti osaamistaan ja juomatuotettaan muihin ravintoloihin myyneen Laboratoriummin ensimmäinen oma baari. Lisää saattaa kuitenkin olla luvassa: omistajilla on suunnitelmissa avata tulevaisuudessa lisää pikkubaareja.
Liberty or Death, Erottajankatu 5

Ruokaa Adamsista

Adamsin keittiö on avannut. Kantavana ideana on annosten jakaminen. ”Pieniä makupaloja baariympäristöön sopivalla tavalla”, ravintoloitsija Richard McCormick kuvailee. Lounasaikaan tarjolla on samantyylistä ruokaa kuin omistajien muissa paikoissa, Nollassa ja Shanghai Cowboyssa.
Adams, Erottajankatu 15–17

Uusi Vegeravintola

Ho Dai on monelle tuttu kesäfestareilta, mutta nyt kasvisherkkuja saa myös uudesta Albertinkadulle avatusta ravintolasta. Ravintola on keskittynyt vegaaneille ja vegetaristeille sopivaan ruokaan, ja erityisesti lounaaseen.
Ho Dai kasvislounas-kahvila, Albertinkatu 12

Ompun ravintolamaailma uudistui

Ison Omenan ravintolamaailmaa remontoidaan. Kohteena ovat Coffee House, Hesburger, Wok Up sekä Chico’s. Täysin uudistettu alue aukeaa 25.4.
Iso Omena, Piispansilta 11

Perusta oma ravintola. Antto Melasniemi auttaa.
Perusta oma ravintola. Antto Melasniemi auttaa.

Avaa oma ravintola!

Se on pian helppoa ja vaatii vain viikon tai parin puristuksen. Apuun tulee ravintoloitsija Antto Melasniemi, jonka tuorein idea näkee päivänvalon Teurastamossa. Syyskuusta lähtien Melasniemi tiimeineen tarjoaa palvelua, jossa hyvän ruuan ystävät voivat perustaa Teurastamon tiloihin unelmiensa ravintolan viikoksi tai muutamaksi.

Konseptia hiotaan Melasniemen johdolla noin viikko. Päälle tulee tiivis ravintolakoulutus. Melasniemen henkilökunta huolehtii homman toimivuudesta. Hinnasta ja käytännöistä tiedotetaan myöhemmin. City seuraa tilannetta.

Pääsiäisoluet tulivat

Pässi merkitsee olutsiepoille miltei joulun veroista juhlaa. Maltaisia, hieman makeita ja korkealla alkoholipitoisuudellaan niin kevätauringossa kuin räntäsateessa lämmittäviä herkkiä hetkiä. Sellaisia tarjoavat Alkossa tänä vuonna puolen litran pulloissa esimerkiksi suodattamaton norjalainen Nøgne Ø God Påske (6,34 e) sekä tanskalainen luomuolut Ørbæk Påskebryg (3,80 e).

Mereneläviä Kontulassa

Aina ei tarvitse matkata meren äärelle kunnon kalasaalille. Helmi Grillin kala- ja äyriäisviikoilla se onnistuu aprillipäivään, sunnuntaihin 1.4. asti. Valita voi vaikkapa silakkapihveistä (13,90 e), haukimurekepihveistä (17,90 e) tai kuhasta Mannerheimin tapaan (25,90 e).
Helmi Grilli, Kontulan Ostoskeskus

Pop up -samppanjatavarakauppa

Samppanjatalo Veuve Clicquot avaa Lasipalatsiin kahden viikon ajaksi pop up -kaupan Lasipalatsiin. Kaupassa ei myydä kuohuvaa, vaan samppanjan nautiskelua siivittäviä välineitä. Veuve Clicquot’n tunnusväri on keltainen, ja myynnissä on muun muassa keltaisia tarjottimia, coolereita ja esiliinoja. Hämäräksi jää, kuinka tennispallot, kännykkäkotelot ja petanque-pelit liittyvät samppanjaan. Kauppa on avoinna 24.4.–5.5.2012 klo 11–19.
Lasipalatsi, Simonkatu 1

Täsmäviini parsalle

Parsaviikot koittavat ravintoloissa kevätauringon myötä. Tulevaan voi virittäytyä kotona äyriäisten ja vuohenjuuston merkeissä uusiseelantilaisen Fernway Sauvignon Blancin (9,50 e) seurassa. Mukavan mustaherukkaisen ja terveen hapokkaan maun sekä uusiseelantilaiseksi poikkeuksellisen edullisen hinnan selittävät ranskalainen tuottaja ja viime vuoden ennätyssato.


Klubit

Crazy P:n Top 3.
Crazy P:n Top 3.

Jukebox

  1. Prince: Wanna Be Your Lover
    ”Mielestäni yleisön äänet biisissä edistävät yleisön innostusta. Prince luo sävelmiä, joissa on tunnetta ja jotka ovat tanssittavia.”
  2. Zev: Don’t Break It
    ”Uutta, älykästä soulia. Minimalismia parhaimmillaan. Zevillä on taito luoda hidasta sielukasta teknoa, joka on raikasta ja jota rakastan.”
  3. Sylvester: Over and Over
    ”Mahtava viimeinen biisi. Todellinen hyvän mielen kappale, joka saa yleisön innostumaan.”

Crazy P Future Disco Helsingissä
Ahjo 7.4.

Soundtrack @ LeBonk

Klubi-illassa kuullaan live-versioita valkokankaan klassikkobiiseistä. Luca Gargano ja Anna Vihonen esittävät mm. Poliisiopiston, Pulp Fictionin ja James Bondin sävelmiä.
LeBonk 4.4. Vp.

Pääsiäisperjantain bileet

Danceteriaan saapuu tanssittamaan dj Paolo Mojo, joka on soittanut niin Lontoossa, Brasiliassa, Singaporessa kuin Tokiossakin. Ja nyt siis Helsingissä.
DTM 6.4. 10 e

Hyväntekeväisyyshipat

Vuosittain järjestettävässä Rave Saves -tapahtumassa esiintymässä ovat muun muassa Eliot Ness, Proteus ja L.A.O.S. Illan lipunmyynnin koko tuotto lahjoitetaan Amnesty Internationalin Suomen osaston toimintaan.
Virgin Oil 7.4. 10 e

Stroke palaa

Luvassa on miehekästä menoa, kun homoyöelämää virkistänyt tanssiklubi tekee paluun. Musatarjonta on laaja, 1970-luvulta tähän päivään ja machodiskosta houseen. Ilta järjestetään aina kuun viimeisenä perjantaina.
Hercules 30.3. 7 e

Knife Party Helsingissä

Yksi tämän hetken kuumimmista konemusakokoonpanoista saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Knife Partyn takaa löytyvät Pendulumin Rob Swire ja Gareth McGrillen.
Circus 5.4. 18 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi