Linnanmäen uutuuslaite vie virtuaalimatkalle

Virtuaalilasit tuovat uutta syvyyttä vanhaan laitteeseen.

Kaikki varmasti tietävät Linnanmäen keskellä sijaitsen pyöreän vesitornin ja sen sisällä olevan Linnunrata-vuoristoradan. Tänä vuonna Linnanmäellä vierailevat saavat entistä avaruusmaisen kyydin, kun päähän asetetaan Samsungin Gear VR -virtuaalilasit. City kävi koeajamassa uuden Linnunrata eXtra -laitteen.

Sisääntulo Linnunrata eXtraan on aivan sama kuin vanhaan Linnunrataan. Vuoristoradan laiturille kävellään avaruusalusmaisen käytävän kautta. Vaunuihin istuttaessa päähän asetetaan vr-lasit. Lasit voi laittaa silmälasien päälle.

Animoitu 360-laajakuva tulee heti näkyviin. Edessä näkyy pelimäinen alue, jossa pienet robotit heiluttavat käsiään. Taaksepäin katsottaessa ei nää takana istuvia matkustajia, vaan pelkkää animoitua tilaa. Vaunu, jossa istut, muuttuu lasien myötä avaruusalukseksi, jossa on monenlaisia nappuloita. Katsoessasi vartaloasi, huomaat ettet ole ihminen, vaan sini-lila-pilkullinen olio. Ja sitten matkaan! Vuoristorata ajaa, tai pitäisikö sanoa lentää, läpi avaruuden, jossa näkee muun muassa lentäviä lehmiä ja kiitäviä meteoriittejä. Virtuaalimaailma ja vuoristoradan aidot liikkeet ja äänet ovat sopiva yhdistelmä koko perheen kokemukselle. Rataan pääsee halutessaan ilman lasejakin, jolloin voi kokea perinteiden Linnunrata-vuoristoradan sellaisenaan.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kollegoineen kertoi poiminneensa idean Saksasta, jossa oli otettu virtuaalilasit mukaan huvipuistokäyttöön. Linnanmäki on ensimmäinen huvipuisto Pohjoismaissa, jossa käytetään virtuaalilaseja.

Rata kestää noin 50 sekunttia, mikä tuntui liian lyhyeltä ajalta kokemukseen nähden. Laitteeseen jonottaminen voi pitkittyä entisestään, sillä lasien käytöstä joutuu kertomaan erikseen jokaiselle, joka laitteeseen tulee.

Laite aukeaa yleisölle perjantaina 20. toukokuuta.

1 kommentti

TerminatorRex

18.5.2016 18:20

Siellä ne sitten täit leviää kun kaikki juhopetterit ja liisilasset switchaa noita vr-kakkuloita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi