Lintsi aukeaa perjantaina - katso mikä on uutta!

Edistyksellisiä laitteita, ravintoloita, aurinkoterassi ja valikoima virtuaalitodellisuutta. Tälläinen on Linnanmäen kesä 2018.

Kuva: Linnamäki

Helsingin huvipuisto Linnanmäki avaa ovensa tänä perjantaina 27. huhtikuuta, jolloin syksyyn asti jatkuva hupikausi on ristitty alkaneeksi. Kuten tavallista, Lintsille aukeaa aina talvisen tauon jälkeen uutuuslaitteita ja ravintoloita. Tänä vuonna sinne aukeaa myös aurinkoterassi.

Kiinnostavimmat ovat uutuuslaitteet, joita Linnanmäellä on tänäkin vuonna kaksin kerroin. Vekkulan poismeno oli monelle ikävä uutinen, tänä vuonna sitä korvaa Pellentalo, joka on kolmikerroksinen eri huoneista koostuva seikkailutalo. Pellentaloa kuvaillaan "moderniksi Vekkulaksi".

”Pellen Talo on moderni huvittelutalo, joka tulee tuomaan pirteän lisän laitevalikoimaamme seuraavaksi kolmeksi kaudeksi. Tämän jälkeen huvittelutalo lähtee kiertämään Suomea yhdessä Tivoli Seiterän kanssa”, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

"Myös Vekkulan palauttamista suunnitellaan vuoteen 2021", Adlivankin jatkaa.

Linnunrata Extra avattiin vuonna 2016 ja silloin se oli pohjoismaiden ensimmäinen huvipuistolaite, joka yhdistää kaksi todellisuutta. Silloin linnanradalla matkattiin avaruudessa, ja Iik!-viikolla se vei yleisönsä kauhutarinaan. Tänä vuonna laitteessa pääsee kokeilemaan ilmaliitoa upeissa maisemissa. Virtuaalitodellisuuslasit vievät vesiputousten, vuorien, pilvien ja hurmaavien maisemien äärelle. Siinä voi kokeilla ilmahyppyjä ja liitoja.

"Liitohyppyteema yhdistettynä virtuaalitodellisuuteen ja vuoristorataan luo aivan uudenlaisen elämyksen, sillä nyt kaikki pääsevät kokemaan vatsanpohjaa kutittelevan liitohyppymatkan innostavan vaihtelevassa maastossa palaten kuitenkin turvallisesti Linnanmäen maaperälle”, hehkuttaa Linnanmäen markkinointiviestintäjohtaja Rilla Engblom.

Aurinkoinen kesäterassi ja Pohjoismaiden nopein rata

Ravintola Jarrumiehen ja sen alla olevien kioskien tilalle on rakennettu uudet tarjonnat. Herkkulinnaksi nimetty ravintolakokonaisuus sisältää ravintolat Cafe Vohvelitehdas, Salaatti & Varras ja Grilli. Vohvelitehtaassa tehdään makeita, että suolaisia vohveleita, joihin voi itse päättää täytteet. 

Terassikesä kutsuu jokaisen janoisen istahtamaan hetkeksi aurinkoon, myös Linnanmäellä. Huvipuiston keskeisemmälle paikalle on suunniteltu kesänviettopaikka nimeltään Terassiravintola Keidas. Uusi Keidas kutsuu luokseen kaikki huvipuistohuvittelijat kuin myös lähialueella olevat terassi-teijat. Keitaassa on saatavilla muun muassa hattarakuohujuomaa, makupoppareita tai itsetuunattuja suolaisista herkuista. Uusi ravintolakokonaisuus avautuu alkukesän 2018 aikana.

Lintsillä voi törmätä ratatöihin kauden 2018 aikana, sillä ensi vuodeksi Lintsille avataan laiteuutuus Taiga. Rata tulee olemaan Suomen pisin ja Pohjoismaiden nopein. Aokokemuksen lisäksi kävijät pääsevät kietoutumaan taigamaailmaan jo heti jonotuksesta lähtien, sillä myös odotusalue tullaan teemoittamaan taianomaisesti.

Pohjoismaiden pisin ja nopein rata Taiga.
Pohjoismaiden pisin ja nopein rata Taiga. Kuva: Linnanmäki

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi