Löydä sisäinen taiturisi työväenopistossa

Suosituille edullisille kursseille ilmoittaudutaan elokuun puolivälissä.

Kuvataidekurssit ovat työväenopiston kestosuosikkeja.
Kuvataidekurssit ovat työväenopiston kestosuosikkeja. Kuva: Fotolia/Drobot Dean

Syksy tulee ja sen mukana yli miljoona suomalaista ottaa taas askeleen eteenpäin opintiellä. Vaikka omat opinnot ovat kaukana takana ja edessä häämöttää paluu päivätöihin, ei kesällä kerättyä energiaa kannata heittää hukkaan. Älä anna elokuun olla siirtymä terassilta sohvalle, vaan kokeile kerrankin jotain uutta. Nyt kannattaa heittäytyä rohkeasti uuden oppiin vaikkapa työväenopistossa, jossa ilmoittautuminen joillekin kursseille on jo alkanut.

Työväenopistoilla ja kansalaisopistoilla on pitkä historia, ensimmäinen opisto kouluttamattoman työväen sivistämiseksi perustettiin Tampereella 1889. Helsingissä työväenopisto aloittaa tänä syksynä 103. lukuvuotensa. Nykyään työväenopistoissa voi kuka tahansa opiskella lähes mitä tahansa. Työväenopistot ovat valtion tukemia, ja niissä omien taitojen kehittäminen tai uusien harrastusten kokeileminen onkin todella edullista. Kurssit maksavat vain muutaman kympin lukukaudessa.

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistojen kurssit ovat kaikki haettavissa kätevästi samalta sivulta. Ilmonet-nettipalvelussa myös ilmoittaudutaan kursseille, joten koko homman voi hoitaa loppuun vaikka bussia odottaessa.

Enää jääkin päätettäväksi, mitä tästä kurssien paljoudesta valita. Olisiko se jäykillekin jätkille sopiva jäbäjooga? Entä päivän kestävä kuoharin ja samppanjan maistelukurssi? Oman elämänsä samihedbergeille löytyy täysosuma yhdellä neljästä stand up -kurssista. Trenditietoisimmat taas ottavat harppauksen tulevaisuuteen aloittamalla kiinan kielen alkeet.

Miksi odotella – ensi keväänä voisit jo olla lauluntekijä tai sisustussuunnittelija!

Pääkaupunkiseudun työväenopistojen kurssit Ilmonet-palvelussa. Ilmoittautuminen kursseille porrastetusti 9.-18.8.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi