Luomuruoka kiinnostaa Tallinnassa – Maidel avasi vanhassa kaupungissa

Ravintolassa tarjottavan ruuan raaka-aineet tulevat paikallisilta lähitiloilta.

Lähellä tuotettu luomuruoka on globaalisti kasvava trendi. Ihmiset ovat entistä tietoisempia lannoite- ja torjunta-ainejäämistä sekä tavanomaisesti tuotettujen ruokien lisäaineista. Vaikka luomutuotteita on saatavilla isoimmista supermarketeista, puuttuu ravintoloita, jotka olisivat täysin omistautuneita ekologiselle ruualle.

Pääkokki Andrus Margus on ylpeä päästessään tarjoamaan tuoreista, paikallisista ja sertifioiduista orgaanisista komponenteista valmistettuja ruokia. Hänellä on 12 vuoden kokemus pääkokkina eri ravintoloissa Suomessa ja Norjassa. Nyt hän on onnellinen kotimaassaan. “Yhteistyössä ekologisia menetelmiä käyttävien virolaisten viljelijöiden kanssa, minimoimme ympäristöjalanjälkemme ja rakennamme tietä kestävämmälle tulevaisuudelle“,  hän toteaa.

Ravintolapäällikkö Toomas Toots lisää: ”Pyrimme todistamaan, että luonnollista ja kestävää ruokaa voidaan tarjota hienostuneessa ympäristössä.”

Yli 10 vuoden kokemuksella matkailu- ja ravintola-alalla sekä yli 3 vuoden kokemuksella viinien maahantuonnissa, hän on ylpeä ravintolaan tuotetusta viinilistasta.

”Ei ole ihan helppoa löytää kohtuuhintaisia orgaanisia viinejä, kun et halua tehdä kompromisseja laadussa. Juomaluettelostamme löydät orgaanisia, biodynaamisia ja luonnollisia viinejä. Lisäksi löydät orgaaniset oluet, virvoitusjuomat ja jopa konjakit.

Maidel-ravintola sijaitsee Tallinnan historiallisen vanhankaupungin sydämessä. Ravintolan nimi tulee aateliselta Maidel-perheeltä, joka omisti tämän kohdan kaupunkia ja pyöritti teurastamoa 1500-luvulla.

Maidel on edelläkävijä Viron ravintolamaisemassa pyrkiessään olemaan maan ensimmäinen ravintola, jonka elintarvike- ja turvallisuusvirasto (VTA) on tunnustanut “luomuravintolaksi“.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi