Luulitko, että Savoy-teatterin ohjelmisto on vanhuksille? Väärin luulit!

Savoy on täynnä huikealla energialla ladattuja esityksiä, kuten kabareeta, räppiä, tanssia ja komiikkaa. Katso listaus pikkujoulukauden kiinnostavimmista esityksistä.

Vuonna 1937 käyttöönristitty nostalginen Savoy-teatteri on rikastuttanut Helsingin kulttuuritarjontaa maailmanmusiikilla. Sali on yksi Kulttuurikeskuksen tapahtumapaikoista. Savoyhin liittyy sen pitkän historian vuoksi kuvitelma vanhanaikaisesta meiningistä, jossa viihdytetään pääasiassa kypsää ikäluokkaa. Savoyn ohjelmiston tarjonta kuitenkin näyttää aivan toista. Loimme listan Savoyn loppuvuoden mielenkiintoisista esityksistä, jotka ovat varmasti myös nuorten aikuisten mieleen.

Break the Fight

Break the Fightissä räpätään ja breikataan koulukiusaamista vastaan. Ohjelma on osa BTF!-hanketta, joka puhuttelee nuoria heidän kielellään. Kotimaisen hip hop -kulttuurin huipputekijät, kuten breikkarit, beatboxaajat, räppärit, DJ:t ja graffititaiteilijat lähettävät sanomaansa nuorille tunnettujen artistien ja henkilöiden kautta. Tapahtumassa esiintyvät muun muassa rap-artisti Paleface, tubettaja Arttu Lindeman, Seksikäs Suklaa, Mercedes Bentso, Iskulaatikko, tanssijat Jeffrey KamGusT ja Elena Ruuskanen. Tapahtuma on samalla palkitun koreografi Arja Tiilin 25-vuotisjuhlagaala, jonka kaikki tuotot menevät BTF!-hankkeelle.Tapahtumassa kuullaan artistien omia kokemuksia koulukiusaamisesta ja loppuhuipennuksena nähdään electromusiikkiperformanssi.

Perjantaina 11. marraskuuta kello 19. Liput alkaen 27,50/21,50/13,50 €.

Etnosoi! Rajattomuuden äärellä

Vähemmistökulttuureja juhlivan Etnosoi!-festivaali vaikuttaa myös Savoyn lavalla. Lauantaina 12. marraskuuta lavalle nousee jo 16-vuotiaana uransa aloittanut Ulla Pirttijärvi yhdessä Ulda-yhtyeensä kanssa. Toinen lavalle astuja on Tanskassa asuva laulajatar Mizgin. Lauluja erosta, kaipuusta, rakkaudesta ja surusta kuullaan Mizginiltä kursin-, arabian-, turkin-, ja tanskankielisinä. Savoyn sali täyttyy sopraanosaksofonin ja mieltä rauhoittavan laulun kaiusta.

Lauantaina 12. marraskuuta kello 19. Liput alkaen 30/27 €. Kesto 110 min. Sisältää väliajan.

Lauri Tähkä: vien sut täältä kotiin

Vuoden mittaisen taukonsa jälkeen Lauri Tähkä lähtee konserttisalikiertueelle ja Savoy on yksi sen etapeista. Niin nuoret kuin vanhatkin fanittavat tummatukkaista suomalaislaujaa. Tähkä esiintyy Savoyssa torstaina 17. marraskuuta kahden tunnin mittaisella showlla.

Torstaina 17. marraskuuta kello 19. Liput alkaen 32 €.

Reuben Kaye presents: Too Much ...is never enough

Uu la laa! Nyt on villiä vilinää! Kabaree-kuningas Reuben Kaye tuo intohimoa ja hikeä tihkuvan shown Lontoosta Helsinkiin kolmeksi päiväksi. Luvassa on ammattimainen yhdistelmä sirkus-, kabaree- ja burleskitaiteilijoita. Räjähtävä lavashow on kooste Berliinin yökerhojen, Las Vegasin, Cirque du Soleilin ja Lontoon Sohon herkullisimpia paloja. Reuben Kaye viihdyttää Lontoon Cafe de Paris -klubilla viikottain ja tuo sukupuolirooleilla leikkivän shownsa sopivasti suomalaisten pikkujoulukauteen.

Torstaista lauantaihin 24.-26. marraskuuta kello 19. Liput alkaen 47/37/15 €. Show & Dinner alkaen 83/73/51 €.

Pori Dance Company

Pori Dance Company esiintyy ensimmäistä kertaa Savoy-teatterissa marraskuun viimeisinä päivinä kahdella ohjelmanumerolla. Lavalla virtuoottiset tanssijat esittävät koreografi Tero Saarisen Overdosed Mood -esityksen. Illan toisena tanssina nähdään Pathless Wood -esitys, joka vetää yleisön pohtimaan omia valintojaan ja muistelemaan asioita tanssin johdatuksella. Esityksen koreagrafina on lukuisia palkintoja voittanut suomalaiskorealainen Geon Hyauk-Jin.

Tiistaina ja keskiviikkona 29.-30. marrakuuta kello 19. Liput alkaen 26/18/11 €.

Bollywood KaBOOM!

Joulukuu alkaa oopperan ja Bollywoodin yhteentörmäyksellä. Kuulostaa huikealta, eikö vain? Kotimainen bhangra-oopperamusikaali muuttaa Savoyn intialaiseksi juhlaksi. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen bhangra-ooppera, joka lainailee vapaasti tunnettujen musikaalien, kuten Greasen ja West Side Storin tarinoita. Luvassa on energiantäyteläinen showcase, jossa yhdistyvät Bollywoodin maailma, konerytmit ja oopperasolistit. Teos on Ooppera Skaalan esittämä ja Janne Lehmusvuon ohjaama.

Torstaina 1. joulukuuta kello 19.00. Liput alkaen alk. 35/25 €.

Ali Jahangiri: Anteeksi ei ollut tarkoitus

Joulukuussa saa nauraa! Koomikko Ali Jahangiri täyttää konserttisalin raikuvin nauruin. Itsenäisyyspäivän aattona Helsinki Comedy Festivaleillakin esiintynyt Jahangiri pohtii pakolaiskriisejä ja antaa Suomen nykytilalle kyytiä niin että näkyy ja kuuluu. Suomen komiikkateollisuus kehuu Jahangiriä "pomminvarmaksi koomikoksi". Stand up -esityksen patruunana on itseironia.

Maanantaina 5. joulukuuta kello 19. Liput alkaen 16,50/21,50 €.

Joe Labero – A Magic World

Mietityttääkö, mikä on mahdollista ja mikä ei? Kirjaimellisesti taianomainen A Magic World -esitys tuo jo 30 vuotta illusionistina katsojia hämmästyttäneen Joe Laberon Suomeen. Ruotsalaisen Laberon esitys sai maailman ensi-iltansa viime lokakuussa, josta alkoikin silmänkääntäjän kiertue, joka lennättää huipputaikurin myös Suomeen. Esitystä kuvaillaan seuraavin sanoin: "Mikään ei ole sitä miltä näyttää tässä intiimissä esityksessä, jossa Labero vie meidät mukanaan häikäisevälle kiertueelle maagiseen maailmaan ja vielä ilman turvaverkkoa".

Sunnuntaina 11. joulukuuta kello 19. Liput alkaen 60/45 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi