Mallas virtaa jo yhdeksännentoista kerran Kaapelitehtaalla

Helsinki Beer Festival järjestetään 07. – 08. huhtikuuta

Jos jano yllättää.
Jos jano yllättää. Kuva: Syda Productions

Unkari on valittu vuoden 2017 Helsinki Beer Festivalin teemamaaksi. Unkarilaisella oluen panemisella on yli tuhatvuotinen historia. Muutoksen tuulet puhaltavat nyt myös Unkarissa ja sinne on syntynyt lähiaikoina kymmenittäin uusia pienpanimoita sekä ns. mustalaispanimoita eli panimoita jotka keittävät oluensa muiden panimoiden laitteilla. Unkarissa näitä panimoita kutsutaan vaeltaviksi panimoiksi (unk. Vándor sörfözde).

Aikaisempien vuosien tapaan Markku Korhonen ja Jyrki Peltonen pakkasivat laukkunsa ja matkasivat pikkukyliin suoraan oluenpanijoiden luokse. Tällä kertaa Unkarin maaseutu tuli kaksikolle tutuksi. 

Lisäksi festivaaleilla tarjoilee tuotteitaan kolmisenkymmentä suomalaispanimoa sekä useita ulkomaalaisia panimoita. Tapahtumassa on myös Belgia-oluiden baari, jossa on tarjolla noin sata belgituotetta ja ostereita moninkertaisen osterinavauksen suomenmestarin Johann Schlaggin tarjoilemana.

Useilla näytteilleasettajilla on luvassa kevään uutuus oluita ja siidereitä. Festivaaleilla ovat mukana perinteisesti myös real alet ja real siiderit. Helsinki Beer Festivaalin yhteydessä järjestetään vuoden parhaiden oluiden ja siiderien kilpailu. Lisäksi ruoan myyjiltä löytyy kattava tarjonta suolaista purtavaa juoman vastapainoksi. Iltoja vietetään kevyen musiikin parissa.

Helsinki Beer Festivaleilla on ohjelmassa mm. oluttastingeja ja jo perinteeksi muodostunut olutbingo.

Helsinki Beer Festival 7.-8. huhtikuuta, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi