Maniokkia, keittobanaania ja bao buneja – Maailma Kylässä on mieletön makumatka maailman ympäri

Kun maailma tulee kylään, eväät ovat sen mukaiset.

Maailma kylässä tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille.
Maailma kylässä tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Kuva: Jaakko Miettunen / Kepa

Maailma Kylässä -festareilla ei tarvitse tyytyä makkaraperunoihin, sillä Kaisaniemen puisto täyttyy tuolloin kansainvälisistä ruokakojuista, jotka tarjoilevat eksoottisia herkkuja ympäri maailmaa.

Etenkin afrikkalainen ja aasialainen ruoka ovat Maailma Kylässä -festivaaleilla hyvin edustettuina. Afrikan mantereelta tarjolla on esimerkiksi kongolaisia vartaita, ghanalaisia keittobanaanilla höystettyjä perinneherkkuja, gambialaista pähkinämuhennosta, etiopialaisia pataruokia ja muita afrikkalaisia makupaloja.

Aasialaisissa ruokakojuissa on esillä tutumpien thaimaalaisten makujen lisäksi muun muassa filippiiniläisiä grilliherkkuja, kambodzhalaista appelsiinikanaa, vietnamilaisia höyrytettyjä bao bun -sämpylöitä, monenlaisia wokkeja ja curry-ruokia sekä eksoottisemman ruoan ystäville friteerattua bataattia ja kotisirkkoja.

Etelä- ja Keski-Amerikan makumaailmoihin voi tutustua esimerkiksi perulaista cevicheä, aitoja meksikolaisia tacoja, venezuelalaisia arepo-leipiä, nicaragualaisia keittobanaanisipsejä tai paistettua maniokkia maistellen. Jamaikalainen inkiväärijuoma viilentää mukavasti helteen kuivattamaa kurkkua.

Lähi-idän makumaailmaa edustavat kivijalkaravintoloistaankin tuttu Levant sekä syyrialainen Kotifalafel-koju, jonka valikoimasta löytyy myös meze-herkkuja tabbouleh-salaatista herkullisiin tahnoihin. Tarjolla on myös kurdilaisia ruokia, kuten viininlehtikääryleitä, uppopaistettuja borak-juustorullia sekä täytettyjä gyros-rullia.

Eurooppalaista keittiötä edustavat ranskalainen crepes-koju, kreikkalaisia pitaleipiä ja lihavartaita tarjoileva Greek Cuisine sekä jenkkityylisiä voileipiä valmistava Sandwich Club -ruokakärry.

Kotimaisiakaan makuja ei ole unohdettu. Pirkanmaalaista lähiruokaa tarjoilee Visun Villisika, jonka villisikaburgerin täytteet tulevat paikallisilta pientuottajilta. Kalaruoan ystäviä palvelee Kuusamon kalaravintola Muikku & Pottu, sillä mitäpä olisivat festarit ilman Kuusamon muikkuja.

Halukkaille on tarjolla myös niitä makkaraperunoita, sillä Vietfinn-kojulta saa samalta luukulta makkaraperunoita, muurinpohjalettuja sekä vietnamilaisen keittiön suosikkiherkkua pho-keittoa.

Maailma Kylässä 26.–27.5. Kaisaniemen puisto.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi