Manselaista jäätelöaatelia: Minetti

Tamperelaisitalialaista artesaanijäätelöä saa kesällä myös Helsingistä.

Kuva: minetti.fi

Tamperelaisitalialainen Minetin suku on tunnettu Tampereella jo pitkään herkullisista tötteröistään. Italialaismuusikko Giuseppe Minetti aloitti jäätelönvalmistuksen Tampereen Ratinassa jo vuonna 1925. Perinteet on yli seitsemänkymmenen vuoden tauon jälkeen viime vuonna elvytetty, ja aitoa italialaista artesaanijäätelöä saa tällä hetkellä kolmesta Minetin jäätelökahvilasta ja kahdesta kioskista Tampereelta.

Silmät auki, jos tötterö kiinnostaa, sillä kesäksi Minetti-jäätelö avaa kymmeniä myyntipisteitä ympäri Suomea. Minetistä kerrotaan, että Helsingin ensimmäisen myyntipisteen avajaiset järjestetään toistaiseksi tuntemattomassa lokaatiossa parin viikon päästä.

Minetti-jäätelöissä on toistasataa vaihtuvaa jäätelömakua. Makujen valtaisasta kavalkadista löytyy suussa raikkaasti napsuvan vadelmasorbetin ja hampaissa nautinnollisesti raksuvan nougat pralinen lisäksi muun muassa campari, punaviini ja chai latte – sekä mystistäkin mystisempi superman. Jäätelöt valmistetaan Italiassa perinteisellä reseptillä.

Iso peukku manselaisitalialaiselle Minetti-jäätelölle! Se on kyä herkkua se. (Eikä asiaa muuten yhtään haittaa se, että allekirjoittanut on saanut kauniin toisen nimensä eräältä Minetin suvun jäseneltä. Kiitos!)

Lisätietoa jätskeistä Minetti-jäätelön kotisivuilta ja Facebookista

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi