Mascot ajautui talousvaikeuksiin – ovet pysyvät suljettuna

Monipuolinen ohjelma ja hyvä meininki ei riittänyt Neljännellä linjalla.

Cafe Mascot Neljännellä linjalla on pitkään ollut yksi Kallion eläväisimmistä ja kiinnostavimmista paikoista. Valitettavasti se ei näytä takaavan baarille toimeentuloa. Toissapäivänä Mascot kertoi hieman mystisesti baarin olevan suljettu. Monipuolisesta liveohjelmastaan tutun mestan fanit säikähtivät ja Rumba uutisoi tulevien keikkojen olevan uhattuna.

Mascotin tilanne saa valaisua julkisia taloustietoja tarkastelemalla. Maksuvaikeuksista kärsivien yritysten edesottamuksia listaavan Protestilista-sivuston mukaan Mascotia pyörittävällä Resta Partnersilla on ollut hankaluuksia verottajan kanssa. Elokuussa 2016 Verohallinto julkaisi listalla tiedon noin 180 000 euron maksamattomista veroista ja tämän vuoden kesäkuun lopussa merkattiin 91 367 euron summa. Yrityksen tulos oli tappiollinen edellisessä tilinpäätöksessä vuodelta 2015.

Mascot on tarjonnut vuosia kodin erilaisille livevedoille. Lavalle ovat päässeet ennakkoluulottomat artistit matalalla kynnyksellä, genreen katsomatta ja bileitä on järjestetty osittain talkoohengellä. Baarissa on nähty standupia, runoklubeja, brunssimeininkiä, vaalibileitä ja keskustelutilaisuuksia.

Nyt-liitteen tavoittama Mascotin ohjelmapäällikkö Kimmo Luoma kertoo, että noin sata tapahtumaa peruuntuu loppuvuodelta.

Nytin jutun perusteella Mascotin sulkeminen tuli työntekijöillekin puun takaa, sillä Luoma kertoo työntekijän olleen vielä toissapäivänä menossa avaamaan baaria, kun omistaja oli kertonut hänelle, että baari on ja pysyy suljettuna.

Keskustelua Mascotin kohtalosta käydään muun muassa Facebookin Kallio-ryhmässä. Joku sanoo, että onneksi noita Kalliossa riittää ja toinen kertoo olevansa eri mieltä, koska Mascot oli kiinnostavien tapahtumiensa ansiosta muutakin kuin kaljakuppila.

Ehkä lähimmäksi totuutta pääsee Mikko Puhakka:

“Niin. Jos jengi haluaa, että tapahtumia ja livemusiikkia tarjoavia mestoja on olemassa, niin niissä tapahtumissa kannattaa käydä ja kannattaa myös tilatakin jotain.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi