Mene: Kasari! hotelli- ja ravintolamuseossa

Teemanäyttely sulkeutuu lokakuussa, mutta vielä ehtii nostalgiatripille.

Kuva: cienpiesnf / Fotolia

1980-luvulla ravintolakäynti ei enää kuulunut pelkästään juhlatilanteisiin. Erityisesti kaupungeissa se oli jo osa arkea. Kasari!-näyttelyssä nostetaan esille niin gourmet, ketjuravintolat kuin hampurilaispaikat. 1980-luvulla myös ruoanlaitosta tuli koko perheen harrastus ja ihmisten kiinnostus resepteihin ja kokeiluihin kasvoi. Kurkistamalla näyttelyn kotikeittiön kaappeihin selviää, miten kotien ruokakulttuuri muuttui vuosikymmenen aikana. Koskaan ennen ei ollut nähty vastaavaa määrää teknisiä sähkölaitteita ruoanvalmistuksen apuna.

KASARI! -näyttelyssä pääsee pukeutumaan 80-luvun vaatteisiin, katselemaan ruokaohjelmia ja mainoksia, keskustelemaan aikakauden polttavista kysymyksistä ja äänestämään kasarisuosikkiaan. Näyttely on tehty yhdessä yleisön kanssa. Kadonneen kasarin metsästyksessä yleisöltä kerättiin kodinkoneita, muistoja ja kotialbumien valokuvia, jotka ovat esille näyttelyssä ja näyttelyjulkaisussa. Näyttely sulkeutuu 25.10.2015.

Ennen näyttelyn päättymistä järjestetään vielä kaksi tapahtumaa. Perhepäivänä, lauantaina 26. syyskuuta on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Työpajassa askarrellaan 80-luvun hahmoja hamahelmistä. Lisäksi järjestetään näyttelyopastuksia. Päätösbailuja vietetään keskiviikkona 21. lokakuuta kultaturbokarnevaalitunnelmissa. Ohjelmassa on työpajoja, tietoiskuja ja Stadin ammattiopiston hiusalan opiskelijat tekevät kasarikampauksia. 

KASARI! -näyttely 25.10 saakka. Hotelli- ja ravintolamuseo, suomalaisen ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo. Helsingin Kaapelitehdas (Tallberginkatu 1 G, 00180 Helsinki).

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi