Mene: Lastenvaunuralli tasa-arvon puolesta

Lauantaisessa rallissa vanhemmat ottavat mittaa siitä, kenen lastenvaunu on nopein.

Kuva: Fotolia

Kuka liikkuu lastenvaunujen kanssa nopeiten? Nyt siitä otetaan selvää. Suomessa järjestetään ensimmäistä kertaa Lastenvaunuralli, jossa äidit ja isät pääsevät kilpailemaan keskenään.

Kisa järjestetään lauantaina 7. toukokuuta ja siinä kuljetaan noin 150 metrin reitti vaunuja työntäen. Kisaan osallistuvilla tulee olla mukanaan hyvät kengät, lastenvaunut ja vauvalle hoitaja kisan ajaksi.

Tempauksen takana toimii Äitiyslaki-kampanja, joka haluaa leikkimielisellä tapahtumalla viestittää, että jokainen lapsi on yhdenvertainen, riippumatta siitä, keitä lapsen vanhemmat ovat. Äitiyslaki-kampanja on kansalaisaloite, jolla halutaan parantaa naisparien lasten oikeudellista asemaa.

Suomessa elää paljon erilaisia perheitä erilaisilla kokoonpanoilla. Perheitä voi olla yksinhuoltaja- ja yhteishuoltajaperheistä adoptio- ja sijaisperheisiin sekä sateenkaariperheistä monikulttuurisiin ja maahanmuuttajaperheisiin. Kuitenkin normi on edelleen kahden huoltajan ydinperhe. Tästä johtuen kaikkia lapsia ei kohdella Suomessa yhdenvertaisesti ja siihen Äitiyslaki-kampanjalla halutaan vaikuttaa.

Jos ralliin ei pääse kisaamaan, voi sitä seurata kannustusjoukkoina. Kokoontuminen tapahtuu kello 11 Musiikkitalon takana, Töölönlahdenkadun ja Karamzininkadun risteyksessä.

Tukijoukot voivat odottaa maaliin saapuvia kisaajia Kansalaistorilla, Musiikkitalon ja Kiasman välissä.

Lastenvaunuralli lauantaina 7. toukokuuta kello 11, Musiikkitalon takana.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi