Mene: Linnanmäen iik!week -teemaviikko

Huvipuisto järjestää ensimmäistä kertaa teemaviikon, jonka tarkoituksena on pelottaa.

Kuva: Artnovielysa / Fotolia

Huvipuisto Linnanmäki järjestää ensimmäistä kertaa kauhua ihailevan iik!week-teemaviikon. Lauantaina 3. syyskuuta alkaen huvipuistossa saatetaan naurun sijaan kuulla kirkumista, kun Linnanmäen valitut kohteet muutetaan kauhuteemaan sopiviksi käyttämällä pelottavaa rekvisiittaa, näyttelijöitä ja efektejä. Teemaviikon avajaispäivänä puistossa juoksentelee lukuisia zombeja, jotka marssivat paraatissa kello 17.

Koko viikon vetonaulana toimii vanhaan vesitorniin luotu live-kauhutalo, jonka on tuottanut Dusk till Dawn Productions. Sama yritys on järjestänyt Marian sairaalassa ihmisiä järkyttäneen After Darkin, jonka ikäraja oli 18 vuotta sen selkäpiitä karmivan tunnelman vuoksi. Vesitornin kauhutalo on huomattavasti pehmotellumpi versio ja suunniteltu yli 12-vuotiaille kestettäväksi. Pienimmiltä kokemus voi viedä yöunet. Tornissa pelotteluun eläydytään näyttelijöiden ja valo- sekä ääniefektejen avulla.

"Omat projektimme ovat yleensä vain aikuisille, joten pohdimme yhdessä, minkälainen teema olisi riittävän pelottava, mutta ei liian hirvittävä, jotta se sopisi myös lapsille ja nuorille. Päädyimme meksikolaiseen Kuolleiden päivään, joka on samaan aikaan sekä visuaalinen että kauhea, mutta ei kuitenkaan liian pelottava", kertoo Dusk till Dawnin vastaava tuottaja Janne Haonperä Linnanmäen uutishuoneella.

Vaikka kauhutaloon pääseekin vain varhaisteinit ja sitä vanhemmat, riittää nuoremmillekin lapsille paljon tekemistä teemoitetuista Linnanmäen laitteista. Autoradalla yritetään ajaa pelottavaa klovnia karkuun ja Kyöpelinvuoren Hotellissa noidat heräävät eloon. Ilmaisia kasvomaalauksia tehdään lapsille joka päivä kello 16-20, ja pikkuisten ikioma kummittelukoulu on joka päivä auki Rollen Tuvassa kello 17-21.

Ohjelmistoon kuuluu myös Estradilla järjestettävät showt. Lavalla nähdään tubettajat Lakko ja Herbalisti, joita voi käydä tervehtimässä lauantaina 3. syyskuuta kello 15. Hyytävä ohjelma jatkuu joka päivä Rocky Horrorin kera ja perjantaina 9. syyskuuta Estradin lavalle nousee räppäri Uniikki. Koko ohjelma ja aikataulut tapahtuman infosivulla.

Mene, jos uskallat!

Iik!week 3.-11. syyskuuta Helsingin Linnanmäellä. Pääsy live-kauhutaloon rannekkeella tai kahdella laitelipulla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi