Mene: Ota Olut! -festivaali

Otaniemessä järjestetään Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienpanimofestivaali.

Kuva: Alex Lukin / Fotolia

Ota Olut! -festivaali on Espoon ensimmäinen erikoisolut- ja pienpanimofestivaali. Tapahtuma järjestetään Otaniemen Urban Millissä lauantaina 24. syyskuuta. Tempauksen takaa löytyvät Aalto-yliopiston opiskelijakerho Jalostajat ja ruoholahtelaisen erikoisolutravintola One Pint Pubin henkilökunta. Erikoisolutravintolaa pyörittää First Pint Oy, joka ravintolatoiminnan lisäksi toimii pienimuotoisena oluen maahantuojana ja tukkumyyjänä. Järjestäjät haluavat tuoda yhteen eri olutharrastajia.

"Järjestämme erilaisia opiskelijakulttuuriin sopivia tapahtumia. Opiskelijakulttuuri kaipaa keskittymistä määrän sijasta laatuun, kun on kyse oluista. Siksi valitsimme tapahtuman, jossa tuomme pienpanimot helposti esille perus--lagerin sijaan", kertoo Jalostajia edustava Janne Koskenniemi.

"Toinen syy festareiden järjestämiseen on nostaa esille Suomen pienpanimoja. Haluamme antaa näkyvyyttä panimoille, joita ei välttämättä hyvin tunneta", Koskenniemi jatkaa.

Tapahtumaan saapuu eri pienpanimoja Suomesta ja Virosta, yhteensä 12 panimoa ja yli 25 eri olutta. Festareilla julkistetaan uusia oluttuotteita. Oluiden lisäksi festareilla tarjoillaan siideriä ja alkoholittomia tuotteita.

Paikalla pidetään olutaiheinen keskustelupaneeli, jossa puhujana toimii muun muassa  eduskunnan olutseuran puheenjohtaja, kansasedustaja Touko Aalto, sekä muutama pienpanimon edustaja.

Oluen nautiskelu vaatii kaverikseen hyvän tunnelman, ja siksi paikalle saapuu live-esiintyjiä ja DJ. Juodessa saattaa nälkäkin iskeä, ja siihen helpotusta antaa Fat Ramen, joka tarjoilee festarialueella eksoottisia hampurilaisia ja muita aasialaisvaikutteisia herkkuja. Perinteisempää festariruokaa kuten makkaraperunaa on myös saatavilla.

"Teekkariorkesterin saattaa myös paikalla nähdä", Koskenniemi vinkkaa.

"Kehotamme yleisöä tulemaan paikalle hyvissä ajoin, etteivät parhaat tuotteet ehtisi loppua."

Sisäänpääsy tapahtuu tuoppipantilla. Kolmea euroa vastaan saat tuopin, joka toimii sisäänpääsylippuna. Päivän päätteeksi voit joko palauttaa tuopin ja saada kaksi euroa takaisin, tai oman valinnan mukaan säästää tuopin muistoksi.

Ota Olut! -festivaali lauantaina 24. syyskuuta kello 13.00-22.30 Urban Millissä, Espoon Otaniemessä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi