Mene tänään: Tavalliset miehet sankareina

Jarkko Partasen teos Kunnian kentät vie 50 miestä Eläintarhan kentälle kuvitteellisiin kisa-avajaisiin.

Kuva: Katri Naukkarinen / Helsingin Juhlaviikot

Uuden tanssin keskus Zodiak tarjoilee tänään Eläintarhan kentällä viimeistä kertaa kiinnostavan herkkupalan tanssiperformanssia. Jarkko Partasen Fields of Glory - Kunnian kentät on esitys, joka lupaa “rohkeutta, intohimoa, hikeä, kauneutta, häpeää ja fanfaareja”.

“Urheiluareenat ovat perinteisesti olleet treenattujen vartaloiden ja huippusuoritusten näyttämöitä. Niillä on taisteltu voitoista ja ennätyksistä sekä tunnettu ylpeyttä ja riemua omien menestyksestä”, tapahtuman kuvauksessa kerrotaan.

Eläintarhan kentälle marssii 50 miestä, jotka esittävät fiktiivisten urheilukisojen avajaisseremonian. Ideana on ylväästi jättää jäähyväiset perinteiselle sankaruudelle ja hurrata erilaisuudelle. Helsingin Juhlaviikkoihin kuuluva esitys nähtiin eilen ja toissapäivänä ja palaute on ollut hyvää.

“Miehiä ja tai mieheksi itseään tuntevia” haettiin mukaan teoksen esiintyjiksi toukokuussa. Nyt kesän aikana itsensä timanttiseen esitysvalmiuteen hionut porukka saa kiitosta esimerkiksi Hesarin arviossa:

“Fields of Glory on onnistunutta, populaaria hyödyntävää nykyteatteria, joka on samalla kriittistä ja kantaaottavaa. Elämyksen tekee erityisen vahvaksi se, ettei sen sisältämä normien purkaminen jää pienen taidegallerian nurkkaan vaan näkyy isosti ja samalla leppoisasti.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi