Meripaviljonki - kelluva ravintolakeidas Hakaniemessä

Merellisessä ravintolapaviljongissa panostetaan kalaan - unohtamatta lihaa.

Tänä keväänä yksivuotissynttäreitään viettävä ravintola Meripaviljonki on arkkitehti Simo Freesen huolellisesti suunnittelema kelluva keidas Hakaniemessä. Ei hätää - täällä ei kuitenkaan tule merisairaaksi. Ravintola seisoo tukevasti vedessä.

Ravintolan sijainti on mahtava ja lähes koko rakennusta ympäröivät lasiseinät takaavat esteettömän näköalan mistä hyvänsä kulmasta. Näköalapöytiä ovat siis nekin, jotka sijaitsevat keskellä ravintolaa. Kesäaikaan osan ikkunoista saa auki, jolloin koko ravintola on yhtä suurta terassinkaltaista tilaa.

Meripaviljonki panostaa kala- ja äyriäisruokiin, mutta listalla on tarjolla myös lihaa. Menuvaihtoehtoja on muutama - tarjoilijan suosituksesta valitsemme juuri valikoimaan tulleen keittiömestari Mikael Kyyhkysen menun. Se sisältää kampasimpukka-alkuruoan, surf & turf -annoksen ja suklaamoussejälkiruoan. Kaikki menut maksavat viitisenkymmentä euroa.

Ravintolassa on tunnelmallinen, lämmin valaistus ja kaiuttimista soi pehmoinen jazz. Hetken verran tuntuu, että olemme romanttisen elokuvan illalliskohtauksessa. On miellyttävä nähdä, että ravintolassa on arki-iltana melko paljon ruokailijoita. Olemme kolmekymppisinä reilusti keski-iän alapuolella, vaikka paikka sopisi hyvin myös nuorempaan makuun.

Sisustus on tyylikäs, hillitty ja paikkaan sopiva. Tunnelmallisuutta rikkoo miellyttävä yksinkertaisuus: täällä ei haluta olla liian fiinejä. Ainoastaan pöydille levitetyt kivikuvioiset kaitaliinat tuntuvat halvoilta. Palvelu on ystävällistä ja moitteetonta (ja seuralainen panee merkille, että tarjoilija tuoksuu erityisen hyvältä).

Alkuruoan yrttikampasimpukat tarjoillaan yllätykseksemme yrttikuoren sisällä. Kampasimpukoiden ystävinä olemme pettyneitä, sillä herkku ei kaipaisi leivitystä, mutta maku on silti hyvä. Ne tarjoillaan kukkakaaliriisissä hollandaisekastkkeen kanssa. Annos on melko raskas alkuruoaksi, mutta sen elementit sopivat hyvin yhteen.

Pääruokana nautimme matalalla lämmöllä kypsytettyä häränniskaa, grillattua sydänsalaattia, paistettuja katkarapuja ja tomaattihollandaisea. Liha on upeasti kypsennetty ja katkaravut herkullisia, mutta hollandaise tuntuu toistolta, vaikka maustettu onkin. Tämäkin annos on valtava - hävettää, miten paljon joutuu jättämään. 

Jälkiruokana on suklaamoussea, mantelikakkua, jäätelöä ja karhunvadelmakompottia. Annos on tasapainoinen valikoima pehmeitä ja rapeita elementtejä ja mietoja makuja, joita kompotti piristää. Valitettavasti vatsat ovat jo niin täynnä, että hyvän jälkkärin syöminen muuttuu väsytystaisteluksi omia rajoja vastaan.

Ruoka: 4/5

Ravintola saa plussaa runsaasta ja monipuolisesta kalavalikoimasta ja siitä, ettei lihaa ole kuitenkaan kokonaan unohdettu. Annokset ovat herkullisia, tosin turhan suuria ainakin näille syöjille. Listalla hienostuneen oloinen ruoka onkin lautasella helposti lähestyttävää ja runsasta. Soveltuu hyvin nälkäiselle.

Ilmapiiri: 4/5

Meripaviljongissa on lämmin tunnelma, jossa on ripaus arvokkuutta. Ravintolaa ei kuitenkaan tarvitse pelätä, se soveltuu hyvin moneen ikään. Ainutlaatuisen säväyksensä ravintolaan tuo sen erikoinen sijainti veden päällä. Etenkin päivällä maisemat ovat loistavat - auringonlaskusta puhumattakaan.

Palvelu: 5/5

Tarjoilijat ovat palvelualttiita, asiantuntevia ja ystävällisiä, eikä heiltä puutu huumorintajua.  (Henkilökunnan merihenkiset työasut jakavat mielipiteemme: on kiva, että tarjoilijan tunnistaa, mutta asut tuntuvat istuvan huonosti.)

Yleisarvosana: 4/5

Meripaviljonki on tunnelmallinen, mutta rento ravintola, jossa palvelu on erinomaista ja vatsansa saa täyteen. Ravintola sijaitsee hienostuneisuuden ja helpostilähestyttävyyden välimaastossa, ja se tarjoaa ainutlaatuisella sijainnillaan ja uniikilla muotoilullaan takuulla viihtyisän merellisen kokemuksen Helsingissä.

Ravintola Meripaviljonki, Säästöpankinranta 6. Avoinna maanantaista lauantaihin, 3.4. alkaen myös sunnuntaisin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi