Miksei baarit voisi olla auki 24/7?

Tappelusumilta vältyttäisiin, kun porukka valuisi kotiin pikku hiljaa.

Heti kotiin sieltä, poliiseilla ei ole rahaa teidän kaitsemiseen!
Heti kotiin sieltä, poliiseilla ei ole rahaa teidän kaitsemiseen!

Päivi Räsäsen tuorein töräys lienee jo kaikkien tiedossa: kun poliisisetien rahat eivät riitä, voitaisiin baarien hanat sulkea muutamaa tuntia aiemmin.

Näen sieluni silmin, kuinka Räsänen tulee väsyneenä kotiin ja mieltä piinaavat valtavat säästöpaineet. Hän rojahtaa 12-tuntisen päivän päätteeksi sohvalle ja avaa television. Kanavasurffailu päätyy Jimin kohdalle, jossa pyörii Helsingin yön nurjia puolia kuvaava Poliisit-sarja. Siinä poliisi joutuu puuttumaan useampaan känniääliöiden väliseen nujakkaan.

Hetken tuijotettuaan sisäministerimme saa oivalluksen. Se on kuin pieni valaistuminen. Näin on käynyt ennenkin: kristilliset arvot johdattavat kohti aukotonta ratkaisua työelämässä. Poliisin isoimmilta pampuilta puhelimen välityksellä saadut myötäilyt tuovat Päiville itsevarmuutta. Jo seuraavana päivänä hän avautuu ideastaan Helsingin Sanomille. On taottava, kun rauta on kuumana, eikä edes sunnuntaita ehdi pyhittämään levolle. 

Maanantain Hesarista julkiseen keskusteluun ponnahtanut esitys on kaikkea muuta kuin aukoton. Se on pelkkää reikää.

Aukioloaikojen lyhentäminen tuskin vähentäisi merkittävästi alkoholin kulutusta. Kotona ryyppääminen sen sijaan lisääntyisi, samoin perheväkivalta ja pimeän viinan myynti. Verotuloista saatu kakku pienenisi ja poliiseille olisi entistä vähemmän rahaa jaettavaksi. Näitä riittää.

Holhoaminen ei ole kivaa muutenkaan.

Se on myönnettävä, että baarien sulkeutumisen aiheuttama väkivalta on vakava ongelma. Asiaa voi kuitenkin lähestyä täysin toisesta suunnasta, mitä sisäministerimme: baareilla tulisi olla oikeus pitää ovensa auki kellon ympäri. Silloin ihmiset valuisivat kotiinsa pitkin yötä, eivätkä kaikki olisi rähisemässä samoilla nurkilla samaan aikaan.

Räsänen on tullut tutuksi älynväläyksistään. Tällä kertaa hän puhuu kuitenkin ministerin suulla. Vielä kansanedustajana omien äänestäjien miellyttäminen on ihan ok, mutta ministerin pallilta asiat pitäisi nähdä laajemmin.

Räsäsen ministerin virasta erottamista vaativa adressi on kerännyt tätä kirjoittaessa parissa päivässä yli 36000 nimeä. Valitettavasti yksikään adressi ei voi ministeriä palliltaan pudottaa, ei vaikka nimiä olisi miljoona. Puolue voi vaihtaa ministerinsä, mutta tätä kristillis-demokraatit tuskin tekevät. Julkinen keskustelu voi saada ministerin astumaan sivuun. Tätä Räsänen tuskin tekee, vaikka paine kasvaisi kuinka suureksi.

Oikeusasiamieheenkään emme voi asiassa nojata, koska typerät ajatukset eivät ole lailla kiellettyjä.

16 kommenttia

clyder

21.2.2012 22:48

Päivi Räsänen on täysin oikeassa ja mm. poliisi samaa mieltä, keino vain väärä.

Kännisten toilailut vievät niin paljon aikaa ja rahaa että pakko ne on saada niiden maksamiksi jotka kuluja aiheuttavat. Parempi keino olisi nostaa erityisesti tiukan viinan hintaa todella tuntuvasti ja palauttaa järjelliset alkoholin maahantuontirajoitukset voimaan (ei pakettiautolastillisia Virosta).

Ravintolayrittäjien vinkuminen elinkeinon rajoittamisesta on itsekästä ja typerää. Miksi heidän elinkeinoaan tulisi pitää yllä verorahoilla (sosiaalimenot, ilkivalta, poliisi, vartijat, jne.) ?

Arvailut kotona juomisen, kotiväkivallan ym. kasvusta ovat tyypillistä muutosvastarintaa jolla ei ole mitään faktapohjaa. Samantyyppistä kitinää kuultiin ravintolatupakoinnin kieltämisen yhteydessä.

Ajatus 24/7 olevista baareista on naurettava. Baarikansa vetäisi itsensä aamukuuteen mennessä sellaiseen tilttiin että portsarit ja poliisit olisivat helisemässä ja jokainen juoppoputka täynnä. Oikeastaan koko kirjoitus kaatuu viimeistään lauseessa holhoamisesta. Kirjoittajan asenne on: "mutku mä en haluu noudattaa sääntöjä, mä haluun dokata, kyl joku maksaa jos jotain sattuu".

Aina valitetaan holhoamisesta ja poliisivaltiosta kun säännöt eivät miellytä. Vaikka pidämme itseämme fiksuina, keskimäärin olemme (erityisesti päihteiden kanssa) tyhmä kansa jota on pakko holhota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

antiholhousvaltio

28.1.2014 21:00

Viinan juomista ei kiellot ja verot vähennä. Ihmiset aloittaa kotikutoisen juomisen, hakkaa perheensä ja menettää terveytensä ku ei ollu varaa ostaa tehdas viinaa.

baariryomija

21.2.2012 23:41

Huvittavaa aina epäillä, jos (naurettavia) rajoituksia poistetaan, suomalaiset pimahtaisivat täysin ja joisivat itsensä hengiltä. Jos joku niin haluaa tehdä, se hänelle sallittakoon. Jos pieni osa väestöstä hölmöilee, ei siitä pidä kaikkia (järkeviä ihmisiä) rangaista.

24/7 baareja voisi hyvin kokeilla esimerkiksi kesäkuukausien ajan. Siinä sen näkisi miten homma toimisi.

clyder, mitä mieltä olet kauppojen aukioloajoista. Eikö niitäkään voisi vapauttaa täysin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Melekone

22.2.2012 06:16

"olemme (erityisesti päihteiden kanssa) tyhmä kansa jota on pakko holhota"

Eiköhän juuri se holhoamiskulttuuri ja kieltolaki jättäny suomalaisiin tän meidän nykyisen juomakulttuurin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RajoituksillaMaailmaPelastuu

22.2.2012 10:20

clyder, kukkuu? millä fantasiaplaneetalla oikein elät? kieltolaki ei tosiaan toiminut suomessa, eikä kyllä missään muuallakaan.

maissa, joissa yökerhot on auki vaikka kymmeneen asti aamulla ja vodkapullon voi ostaa kioskilta ympäri vuorokauden ei kaduilla viru alkoholimyrkytyksen saaneita tai hakattuja ihmisiä sen enempää kuin suomessakaan. päinvastoin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KuriaKehiin

22.2.2012 11:18

Eiköhän ne tappelut vältettäisi ihan sillä, että poket kotiuttaisivat selvästi juopuneet ihmiset nykyistä kärkkäämmin. Siellä missä Suomessa kontrolli on 'kestääkö herralla kunto', kun kavereistaan tukea ottava dippainssi huojuu sisään Sedulaan, ovat Euroopassa kyseisen humalatilan saavuttaneet ihmiset jo kauan sitten potkaistu juottolasta ulos ja talutettu odottavaan taksiin.

Aukioloajoilla ei ole tämän "Suomi-ilmiön" kanssa mitään tekemistä; niin kauan kun baareissa sallitaan ympäripäissään örväily, vetää suomalainen sen vakiomäärän viinaa joka tapauksessa. Jos pilkku tulee aikaisemmin, ryyppääminen aloitetaan aikaisemmin. Kännin määrä on vakio.

Meidän suomalaisten tulisi ennemminkin oppia nk. eurooppalainen juomakulttuuri ja orientoitua siihen, että tukeva humalatila ei saa olla sosiaalisesti hyväksyttävää. Ja kyllä, oikea askel em. kulttuuriin olisi juurikin se, että vahvan viinan hintaa heivattaisiin reilusti ylöspäin, ja samanaikaisesti mietojen alkoholijuomien hintaa alaspäin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihmesovinismiataas

22.2.2012 16:33

Itsekin pilkkuun asti istuskelevana tavallaan ymmärrän bilettäjien kiukun. Sitä en ymmärrä, miten aikuiset miehet alkoivat kirjoitella kill the bitch -tyyppisiä juttuja ympäriinsä. Ihme naisvihaa. Aina kun joku suomalainen nainen, poliitikko tai yritysjohtaja, sanoo jotain, niin tuhannet suomalaismiehet alkavat oksentaa naisvihamielistä erittäin väkivaltaista tekstiä. Warum? Miksi ette torppaa typerien miesten sanomisia? Ette ikinä!

Sitäpaitsi Räsänen ei ole saanut pikkuidistään kristillisissä aivoissaan poliisi-tv-tä katsoessaan, vaan haloo, hän on sisäministeri. Eli johtaa poliisia. Ja ne poliisiSEDÄT, ne poliisiMIEHET ovat helisemässä urpon baarikansan kanssa. Koska ne poliisiMIEHET joutuvat kuskaamaan urpoja MIESkrimiksiä känniputkaan tai linnaan ihan solkenaan ja niitä on alkanut ottaa se päähän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nytoikeestinevalot

22.2.2012 17:12

Baarimikkojen palkka vähenis, vähemmän töitä, vähemmän rahan tuloa valtiolla, kahdella tunnilla ongelmat liikkuisi taaksepäin sekä taksikuskien hommat vähenis! että kyllä kiitos?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei_rajoituksia

23.2.2012 03:22

Jos jotkut kusippäät haluavat ryypätä aamuneljään ja päälle vielä rähistä, niin se pidemmällä tähtäyksellä hyväksi. Kuolevat nuorempana - tiedä sitten, että onnisemmannako. Eivät jää elätettäviksi. Vaikka pahoin pelkään kuitenkin, että osa jää kitumaan turhan pitkään. Ryypätkää kunnolla!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

clyder

24.2.2012 13:30

baariryömijä: Suljet silmäsi ongelmalta. Minua, ja tuskin monia muitakaan kiinnostaa maksaa sen kuvailemasi vähemmistön hengiltä ryyppäämisen sivukustannuksia, poliisi, sosiaalitoimi jne. Ei ryyppääminen muiden kustannuksella pitäisi olla mikään valtion kustantama perusoikeus. Siitä vaan kunhan maksavat lystin.

Mitä helvetin tekemistä kauppojen aukiololla on asian kanssa? Ei tässä tainnut työehdoista olla kysymys.

Baarityöntekijöiden, taksikuskien ym. tulon väheneminen ei kiinnosta pätkääkään, jos sen lisätulon käytännössä maksaa kansa moninkertaisesti yllä mainittuina sosiaalimenoina.

Kuten sanottu, ei mua mikään kieltolaki kiinnosta. Kunhan kukin maksaa omien itseaiheutettujen ongelmiensa kustannukset.

Ratkaisuja: tiukan viinan osto kortille. Vanhat tuontirajoitukset voimaan. Ravintoloille raskaat seuraamukset alkoholin tarjoilusta päihtyneille. Baarien shottitarjoilu kiinni kahdelta. Tuntuva sakko ja yhteiskuntapalvelu/päihdekuntoutus jo ensimmäisestä kännikohtaamisesta poliisin kanssa. Onhan noita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KieltolakiTakaisin

5.3.2012 22:58

Rajoituksilla alkoholin suhteen on aiemminkin päästy haluttuun lopputulokseen... eikun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sirotin

10.5.2012 11:14

Jaahas.Kiinnostaisi nyt kovinkin,jos nimimerkki clyder luettelisi pari rahakirstua,joista yrittäjä sitä valtion rahaa saa. Ravintolayrittäjäaksaa työeläke-ja vakuutuskuluina työntekijöistään sellaisia summia,joista asiakkailla ei ole aavistuatakaan. Alkoholista ja myydyistä mistä tahansa tuotteista maksetaan vielä arvonlisävero sekä lupamaksut anniskelusta, terassista jne. Terveystarkastajan, hanojen ja alkoholimittojen taaraajien sekä tupakointikiellon noudattamista valvojien käynnit maksavat useita satoja euroja kerrallan, ja usko pois, mielellään käyvät laittamassa rastia ruutuihin vaikka useammasti vuodessa. Portsarit ovat itse palkkaamiamme ja anniskelun valvonta tarkkaa. Jos haistettavissa on pieninkin riitatilanne (usko pois, se on helpompi havaita kun luuletkaan) erotetaan mahdolliset riitelijät jo ajoissa ja lähetetään eri aikaan ja eri suuntiin ravintolasta ulos. Kukaan ravintoloitsija tai yökerhoyrittäjä ei todellakaan halua tappeluita,riitoja,umpihumalaisia tai poliiseja portilleen. Yhdistetään ihminen ja viina missä vaan,on usein tuloksena kärhämää riippuen tilanteesta. Ravintoloiden tavoitteena ei ole takoa loputonta viinasampoa ja kilkuttaa kassakonetta sillä seurauksella, että työnnetäänpä sitten sulkemisaikaan koko massa piruuttaan poliisin huoleksi. Seuraavaksi voidaankin käydä kesäfestarien, Tangomarkkinoiden ja kaiken maailman kultturipäivien kimppuun roskaamisesta ja järjestyshäiriöiden aiheuttamisesta. Eikös niin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LastenneOpettaja

22.5.2012 20:08

Kieltolait eivät poista todellisia ongelmia. Alkoholin hinnan nousu varmaan helpottaa. Edellä kommentoi "KuriaKehiin" nimimerkki, että tukevan humalatilan ei tulisi olla sosiaalisesti hyväksyttävää. Tästä olen samaa mieltä.

Monet nuoret oppivat jo yläasteiässä kännäämään, ja ylilyönnit sekä säännöllinen juominen osana hauskanpitoa tulevat yhä useammalla tavaksi. Häpeää kännäilylle, ja tilalle kulttuuria missä hauskaa pidetään vähemmällä alkoholilla ja selvinkin päin. Elämästä voi nauttia ihan riittävästi absolutistinakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.3.2013 12:31

Koska kommunismi. Nih.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.3.2013 12:33

"Sitäpaitsi Räsänen ei ole saanut pikkuidistään kristillisissä aivoissaan poliisi-tv-tä katsoessaan, vaan haloo, hän on sisäministeri. Eli johtaa poliisia. Ja ne poliisiSEDÄT, ne poliisiMIEHET ovat helisemässä urpon baarikansan kanssa. Koska ne poliisiMIEHET joutuvat kuskaamaan urpoja MIESkrimiksiä känniputkaan tai linnaan ihan solkenaan ja niitä on alkanut ottaa se päähän."

kato cityn päivystävä femakkokin saapui paikalle:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

27.3.2013 12:35

"Elämästä voi nauttia ihan riittävästi absolutistinakin."
Ihanko tosi? Ihan RIITTÄVÄSTI? LOL!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi