Miltä maistuu heinäsirkka? Se selviää Pikku Roballa toukokuun lopussa

Pop up -ravintola Horsma & Sirkka tarjoilee maitohorsmaa ja sirkkoja Pikku Roballa yhden päivän ajan torstaina.

Kuva: Stieber / Fotolia

Torstaina 26. toukokuuta päivän ajaksi perustettavan pop up -ravintola Horsma & Sirkka tuo mielenkiintoisen lisän Helsingin ruokatarjontaan. Klo 12 ovensa avaavassa ravintolassa on tarjolla maitohorsmaa ja sirkkoja niin kauan kuin ruokaa riittää. Ravintola sijaitsee katutasossa tilassa, jossa on normaalisti Rintala & Irmeli Design -yrityksen showroom.

Kokkina ravintolassa toimii maitohorsmaan, villiyrtteihin ja vaihtoehtoisiin ruokatapahtumiin erikoistunut Jyrki Tsutsunen. Porvoossa asuva Tsutsunen viettääkin varsinkin keväisin suuren osan ajasta metsässä keräilemässä kasveja ruoaksi.

“Suomen luonto on täynnä hyvää syötävää, mutta aika harva sitä tietää. Haluamme tuoda sitä esille tämän ravintolan kautta. Ja hyönteiset puolestaan ovat tulevaisuuden ruokaa”, Tsutsunen sanoo. Myös sirkat tulevat Porvoosta, Sirisee-nimisestä kasvattamosta.

Jaakko Blomberg ja Tsutsunen ovat aiemminkin tehneet erilaisia ruokatapahtumia. Yksi niistä on Ravintola Hukkatila, joka muuttaa vajaalla käytöllä olevat tilat gourmet-ravintoloiksi yhden illan ajaksi. Sen lisäksi he ovat mm. pitäneet yhdessä työttömien kanssa pop up -ravintola Social Kitcheniä.

Tapahtumalla kaksikko haluaa tuoda paitsi väriä Helsingin ruokatarjontaan, myös kyseenalaistaa vakiintuneita ajattelutapoja. "Ei kaikkea tarvitse aina tehdä samalla tapaa kuin on aina tehty. Ravintolan voi laittaa hyvin pystyyn päiväksikin ja melkeinpä mihin tilaan vaan. Ja pop up -ravintoloita voi pitää hyvin muulloinkin kuin Ravintolapäivänä”, Blomberg sanoo.

Menu:

  • Maitohorsmaa ja jotain kivaa (tarkentuu vielä) 6 €
  • Heinäsirkat (maistiaisannos) 3 €
  • Koko setti 8 €

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi