Miltä maistuu Helsinki?

Taste of Helsinki -tapahtuma tuo huippuravintoloiden maut Kansalaistorille.

Taste of Dublin toi Iveagh Gardeniin 30 000 ruokaintoilijaa maistelemaan Dublinin 20 parhaan kokin annoksia.
Taste of Dublin toi Iveagh Gardeniin 30 000 ruokaintoilijaa maistelemaan Dublinin 20 parhaan kokin annoksia.

Kesäkuun puolessa välissä Musiikkitalon edustan Kansalaistori täyttyy suomalaisen makumaailman huipuista Taste of Helsinki -tapahtuman myötä. Ruoka- ja juomafestivaali tarjoaa kävijöilleen ainakin kokkinäytöksiä, ruoka- ja juomademonstraatioita, tastingeja ja livemusiikkia.

Tapahtuma pönkittää ja tuo näkyväksi Suomen nousevaa ruokakulttuuria. Kiinnostavaa on suomalaisten huippukokkien yhteistyö, jota ei ole ennen nähty näin laajamittaisena. Tarkoituksena on näyttää sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle, mitä Suomi on maukkaimmillaan

"Suomalaiset ovat vihdoin ymmärtäneet, että ruoka on elämysten maailma, jossa on valtavasti koettavaa. Parasta Taste of Helsingissä on juuri se, että ihmiset pääsevät maistelemaan melko edullisesti monien huippuravintoloiden tarjontaa", toteaa yksi tapahtuman vetonauloista, muun muassa Farangista tuttu Tomi Björck.

Liput kustantavat ennakkoon 18 euroa ja portilta 25 euroa. Maistiaisiin pääsee käsiksi viidellä eurolla, jolla saa alkuruuan kokoisen annoksen. Valuuttana käytetään markkoja, joita voi vaihtaa festarialueella. Kuten monet ovat huomanneet todellisuudessakin, yksi euro vastaa yhtä markkaa.

Helsingin tapahtuma on osa kansainvälisesti arvostettua Taste of -konseptia, jonka seurauksena ruokaa ja juomaa juhlitaan yhteensä 16 eri kaupungissa. Jo aiemmin mukana on ollut Lontoon, Amsterdamin, Milanon ja Sydneyn kaltaisia ruokakaupunkeja ja tänä vuonna Helsingin lisäksi ensimmäiset juhlansa saavat Pariisi, Rooma ja pari muuta kaupunkia.

"Konsepti on menestynyt kaikkialla loistavasti, ja Taste of Helsingistä on tarkoitus tehdä tänne jokavuotinen kesäjuhla", tapahtuman johtajana häärivä Barry MacNamara kertoo.

Irlannista lähtöisin oleva MacNamara on tehnyt kovan savotan tapahtuman eteen. Hän on saanut parin vuoden aikana hankittua tapahtumalle lisenssin Lontoosta, saanut linkitettyä sen designpääkaupunkivuoteen, järjestänyt tapahtumapaikan suomalaispoliitikkojen tuella ja koordinoinut kaikkia käytännön järjestelyjä. Kaikki tämä rakkaudesta ruokaan.

"Tämä on ollut tunteikas ja haasteellinen matka, mutta olemme erittäin lähellä päämäärää. Jos olisin tiennyt 18 kuukautta sitten, kuinka vaikea ja riskialtis projekti tämä on, en välttämättä olisi lähtenyt tähän mukaan. Olen intohimoinen ruokaihminen, ja ajattelin puolisoni kanssa, että tässä olisi kiehtova mahdollisuus luoda jotain hienoa suomalaiselle ruokakulttuurille ja meille itsellemme", MacNamara pohtii.

Loppuun vielä tunnelmapaloja viime vuoden Taste of London -festivaaleilta.

2 kommenttia

mie-kka

30.5.2012 18:41

Osallistun mukaan sitten, kun alueelle pääsee ilmaiseksi.
Toivottavasti kaupunki tulee vastaan tilavuokra-asiassa,
sillä itselleni 18 e sisäänpääsystä + viisi euroa makupalasta on liian kova yhdistelmä.

Onnea järjestäjille tapahtumaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jugistoteles

31.5.2012 13:34

Tilavuokra on ilmainen. Tilavuokran laskettua nollaan lippujen hinta tippui "vaivaiseen" 18 euroon. Eli jos nyt kolme pikkuista ruokaa maistat, tulee operaation hinnaksi 18 + 15 = 33e. Suurin piirtein samaan hintaan saa vaikkapa Kuurnasta kolmen ruokalajin menun. Mielestäni tässä tapahtumassa on hinta/laatu jostain todella syvältä pöllönsilmän syövereistä, etenkin kun ottaa huomioon Ravintolapäivän. Siis Ravintolapäiväa, jonka uutuudenviehätys on jo mennyt, ja jonka keskimääräinen taso on muutenkin laskenut, hakkaa sekin tämän tapahtuman 6-1 omissa silmissäni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi