Missä syödä Roomassa? – Parhaat ravintolat ja kattava ravintolaopas

Rooma on täynnä ravintoloita. Itse asiassa niitä on jopa enemmän kuin missään muussa Euroopan maassa, ja ulkona syöminen aamusta iltaan on Roomassa hyvin tavallista.

  • AdobeStock

Rooma on kulinaristin mekka, mutta parhaat ravintolat kannattaa bongata jo etukäteen.
Rooma on kulinaristin mekka, mutta parhaat ravintolat kannattaa bongata jo etukäteen.

Kunnollisten ravintoloiden lisäksi kaupunki vilisee erilaisia ruokakojuja, ruokatoreja ja pikaruokapaikkoja, joista jälkimmäisin tarjoaa esimerkiksi pitsaa ja/tai kebabia.
Missä päin Roomaa sitten oikein kannattaa syödä? -Siihen vaikuttaa osittain se, mitä oikein aikoo tehdä ja mihin aikoo mennä. Jos esimerkiksi miettii, että miten vierailla vatikaanissa, kannattaa lähtökohtaisesti etsiä ravintoloita Vatikaanin lähettyviltä.
Jos on kuitenkin halukas kuulemaan vain ne kaikkein parhaimmat ravintolat Roomassa, kannattaa lukea tämä juttu. Tässä niitä nimittäin esitellään muutamiakin kappaleita!

Onko mitään romanttisempaa kuin syödä ravintolassa Rooman vehreillä mukulakivikaduilla?
Onko mitään romanttisempaa kuin syödä ravintolassa Rooman vehreillä mukulakivikaduilla?

4 vinkkiä parhaimpien ravintoloiden ja ruokien löytämiseen Roomassa

  1. 1) Suuntaa syömään sinne, missä paikallisetkin syövät

Yksi parhaimmista tavoista löytää parhaat ravinolat missä tahansa päin maailmaa on kysyä vinkkejä paikallisilta. Tämä koskee etenkin Roomaa, joka on pullollaan laadukkaita ravintoloita.
Vinkkejä voi kysellä niin asukkailta kuin vaikkapa hotellin työntekijöiltä. Kaikki ne haluavat antaa parhaan mahdollisen kuvan Roomasta ja siksi ne ovat valmiita suosittelemaan vain oikeasti hyviä ruokapaikkoja.

  1. 2) Älä syö ravintoloissa, jotka sijaitsevat turistinähtävyyksien lähettyvillä

Jos haluaa syödä herkullista ruokaa hyvään hintaan, kannattaa vältellä ravintoloita, jotka sijaitsevat esimerkiksi suoraan Pantheonin tai muiden turistinähtävyyksien lähettyvillä. Ne nimittäin ovat paljon kalliimpia kuin muut ravintolat, minkä lisäksi palvelu on yleensä heikompaa kiireen vuoksi.
Hyvä esimerkki tästä on pyhän enkelin linnan läheisyydessä sijaitseva Antico Caffé di Marte, joka veloitti kahdesta ihan tavallisesta pasta-annoksesta 349,50 euroa. Lisäksi päälle tuli vielä 80 euron suuruinen palvelumaksu.
Ruokaa itsessään ei myöskään yleensä valmisteta tilausvaiheessa, vaan se on tehty ennakkoon. Sitten se vain lämmitetään.
Esimerkiksi Pizza Navonassa voi tilata 10 euron tiramisun ja 7 euron kahvin, joista voi nauttia pienessä pöydässä muiden ihmisten puheensorinan keskellä.
Mikäli sen sijaan kävelee 2 minuuttia hiljaisemmille kaduille, voi tiramisun hinta olla enää 4 euroa ja kahvin 2-3 euroa. Asiakaspalvelijatkin ovat näissä paikoissa paljon ystävällisempiä ja pöydät parempia.

  1. 3) Etsi paikkoja, jotka tarjoavat käsintehtyä jäätelöä

Mikäli pitää jäätelöstä ja sitä haluaa löytää Roomasta, tulee sen eteen tehdä hieman enemmän töitä. Tämä vaiva todellakin kannattaa, sillä tuo jäätelö on parhaimmillaan taivaallista.
Parhaat jäätelöpaikat ovat niitä, jotka tarjoavat käsintehtyä jäätelöä. Mistä sellaiset sitten tunnistaa? Etsi kylttejä, joissa lukee “gelato artigianale” tai “gelateria artigianale”.
Yksi parhaimmista jäätelöpaikoista Roomassa on nimeltään Gioliti, jonka valikoimista löytyy yli sata eri makua. Niihin lukeutuvat esimerkiksi suolainen kinuski, kirsikka, päärynä, riisi ja granaattiomena.

Muita hyviä jäätelöpaikkoja ovat esimerkiksi:
● Della Palma
● Gunther Gelato Italiano
● Gelateria del Teatro

  1. 4) Kokeile rohkeasti eri vaihtoehtoja

Vaikka eteen astelisikin yksi laadukas ravintola, ei kannata tyytyä pelkästään sen tarjontaan. Sen sijaan kannattaa antaa rohkeasti mahdollisuus erilaisille ruokapaikoille, kuten ruokamarketeille, ruokakojuille ja tietenkin muille ravintoloille.
Laadukkaita ravintoloita riittää Roomassa yllin kyllin, mutta niiden löytäminen voi vaatia hieman aikaa ja vaivaa. Kaikki on kuitenkin sen arvoista!

Keskeisimmän sijainnin ravintolat eivät välttämättä ole parhaita valintoja Roomassa syömiseen.
Keskeisimmän sijainnin ravintolat eivät välttämättä ole parhaita valintoja Roomassa syömiseen.

Top 3 parhaat ravintolat Roomassa

Agustarello


Agustarello on hyvä vaihtoehto, jos haluat kokeilla perinteistä roomalaista köyhän keittiötä eli cucina poveraa. Siellä asioivat niin paikalliset työmiehet kuin italialaiset, jotka ovat Roomassa vierailulla, ja ruoka on juuri siihen sopivaa. Se on
● herkullista
● edullista
● täyttävää.
Alkupalaksi tässä ravintolassa kannattaa ottaa bruschettoja. Pääruoista hyviä vaihtoehtoja ovat häränhäntämuhennos (la coda alla vaccinara), naudan mahalaukku (trippa alla romana) ja italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa (le polpette di carne).
Kasvissyöjille herkullisia ruokia ovat artisokat roomalaisittain (carciofi alla romana) ja lehtisikuri-pecorinopasta (cavatelli cicoria e pecorino).

Al Spaghettari


Tämä on se ravintola, johon kannattaa mennä syömään pasta alla carbonaraa. Tosin kaikki sen muutkin pastat ja tarjolla olevat pitsat ovat taivaallisia.
Annokset ovat valmistettu tuoreista raaka-aineista ja ne ovat isoja, värikkäitä sekä konstailemattomia.

Ristorante 34


Tämä ravintola vastaa mainiosti vaativaankin makuun. Ruokalista pitää sisällään monia perinteisiä ruokia, mutta erikoisuuksiakin höystettynä viinillä kyllä löytyy.
Ristorante 34 on erityisen kuuluisa sen ystävällisestä sekä avuliaasta henkilökunnasta. Hyvä mieli on siis taattu!

Kaupallinen yhteistyö Hellotickets.fin kanssa.

 

1 kommentti

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi