Mistä löytyisi ihanalle Sompasaunalle uusi koti?

Helsingin rakastettu julkinen sauna joutuu siirtymään uuden asuinalueen tieltä. Vloggaaja Timo Wilderness julkaisi videon saunan mahtavasta meiningistä.

Kuva: Joha - Sompasauna Facebook-ryhmä

Helsingin Sompasaaren eteläisessä kärjessä sijaitseva Sompasauna on yksi Suomen sympaattisimmista saunoista. Sauna on aina kaikille avoin, mihin kellonaikaan tahansa, eikä sitä voi varata. Sinne voi saapua impulsiivisesti ja tutustua samalla uusiin ihmisiin. Sauna on aivan veden äärellä, johon saunojat pääsevät helposti pulahtamaan myös talvellakin.

Sompasauna on tarjonnut löylyjä jo vuodesta 2011. Saunan edustalla on järjestetty vuosittain kesätanssiaiset, jossa kävijät pääsevät saunomaan ja tanssimaan livemusiikin johdatuksella.

Sompasaaren meren rantaan on suunniteltu neljän tontin Diana-niminen korttelialue, jonka rakennustyöt käynnistyvät suunnitelman mukaan ensi vuonna. Siitä syystä sauna etsii uutta sijaintia. Sompasauna on hyvä esimerkki maksuttomasta talkootöillä ylläpidettävästä julkisesta tilasta, ja olisi sääli jos sen toiminta loppuisi.

Vloggaaja Timo Wilderness julkaisi eilen videon kyseisestä saunasta, jota on jaettu lähes 3 000 kertaa. Videolla sauna tittelöidään maailman julkisimmaksi saunaksi. Lisäksi siinä kerrotaan, että vaikka asuinalue rakentuu, Sompasauna aikoo jatkaa toimintaansa muualla, tavalla tai toisella.

Sompasaunan asioita ajaa Sompasaunaseura ry.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi