Mistä löytyvät Helsingin parhaat korvapuustit? Me selvitimme!

Korvapuustipäivän kunniaksi City kokosi yhteen Helsingin herkullisimmat kanelipullat.

Lokakuun 4. päivä vietetään syksyn herkullisinta päivää - korvapuustipäivää! Tänä päivänä kannattaa ehdottomasti sallia itselleen pieni herkkuhetki ja lähteä nauttimaan pehmeistä, ja ah niin suussasulavista klassikkopullista.

Kokosimme yhteen paikat, joiden korvapuustit ovat todellakin maistamisen arvoisia. Nappaa puustit mukaan tai herkuttele paikan päällä - tänään se on enemmän kuin sallittua!

Kanniston Leipomo

  • Missä: Seitsemän leipomomyymälää ympäri Helsinkiä

Kuva: Kanniston Leipomo

Yksi Helsingin kehutuimmista korvapuusteista löytyy yli sadan vuoden ajan kaupungissa toimineelta Kanniston Leipomolta. Kaneli on seikka, joka erottaa Kanniston Leipomon korvapuustit monien muiden leipomojen versioista: sitä on nimittäin runsaasti! Kanelin lisäksi näiden korvapuustien toinen valttikortti on ehdottomasti mehevyys.

Vuonna 1914 perustetulla leipomolla on nykyisin seitsemän leipomomyymälää ympäri Helsinkiä, joten korvapuusteja ja muita herkkuja voi napata helposti mukaansa vaikkapa työmatkalla.
 

St. George Bakery

  • Missä: Yrjönkatu 13

Kuva: St. George Bakery

St. George -hotellin katutasosta löytyvä leipomo on paikka, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa nautiskelemaan rauhallisesta kahvihetkestä. Pienen tauon keskelle kiireistä arkea tarjoaa tietenkin paljon kehuja saanut, kaupungin parhaaksikin kehuttu korvapuusti. St. George Bakeryn korvapuustit erottaa monien muiden paikkojen pullista se, että ne on leivottu hapanjuureen.

St. George Bakeryn korvapuustit ovat pinnalta hieman rapeita, mutta sisältä ihana meheviä. Mikä täydellinen yhdistelmä!
 

Cafe Regatta

  • Missä: Merikannontie 8

Kuva: Cafe Regatta

Töölössä sijaitseva pieni punainen Cafe Regatta hurmaa paitsi sympaattisella miljööllään, myös herkullisilla leivonnaisillaan. Yksi tämän kahvilan suosituimmista tuotteista on mikäs muukaan kuin korvapuusti.

Cafe Regatan versio kerää kehuja etenkin klassisuudestaan: korvapuusti näyttää ja maistuu siltä miltä sen pitääkin. Kunnolla paistettu, raesokerilla peitetty pinta kätkee sisäänsä mehevän sisuksen. Kun korvapuusti nautitaan viileänä syyspäivänä kuuman kahvin ja merellisen maiseman siivittämänä, täydellinen pullahetki on valmis.
 

Café Succès

  • Missä: Korkeavuorenkatu 2

Kuva: Café Succès

Korkeavuorenkadulla sijaitseva Café Succès on yksi niistä klassikkokahviloista, joiden korvapuustien maine on kiirinyt kauas. Vuonna 1957 Helsinkiin perustetun kahvilan korvapuusteja matkataan syömään kauempaakin, eikä mikään ihme!

Vuosikymmeniä samalla reseptillä leivotuista puusteista ei puutu makua eikä kokoa. Jättimäisestä puustista riittää syötävää useammallekin herkkusuulle (tai yhdelle todelliselle korvapuustin ystävälle.)
 

Bon Temps Cafe

  • Missä: Mannerheimintie 132

Kuva: Bon Temps Cafe

Etsitpä sitten perinteistä tai vegaanista korvapuustia, Bon Temps Cafe on erinomainen vaihtoehto. Aivan erityisiä tämän ihastuttavan kahvilan käsin leivotuista korvapuusteista tekee pullan kotikutoinen ulkonäkö - vain ja ainoastaan positiivisessa mielessä! Runsaasti raesokeria, kunnon paistopinta ja mehevä sisus tekevät oikeutta klassikkoleivonnaiselle.

Pulla kannattaa ehdottomasti jäädä nauttimaan paikan päälle kuuman kahvin tai teen seuralaisena.
 

Fazer Café

  • Missä: Useita kahviloita ympäri Helsinkiä

Kuva: Fazer

Fazer on ottanut tänä vuonna korvapuustipäivän enemmän kuin tosissaan. Tämän päivän kunniaksi kahvila lanseeraa näyttävän ja maistuvan jättikanelisolmun, joka on pinnalta hieman rapea, mutta sisältä mehevän pehmeä ja makoisa. Vegaanileivonnaisia etsivät ilahtuvat puolestaan kaurajuomaan leivotusta vegaanisesta kanelisolmusta. Tarjolla on näiden herkkujen lisäksi totta kai perinteisiä, jo vuosikymmenien ajan suosiossa olleita perinteisiä korvapuusteja.

Todellinen korvapuustifani nauttii nämä herkut Fazer Cafen uutuuden, kanelipullan makuisen korvapuustilatten kera.
 

Kaisan Cafe

  • Missä: Itämerentori 2

Kuva: Kaisan Cafe

Tapiolasta Helsingin Ruoholahteen laajentanut Kaisan Cafe tunnetaan etenkin maukkaista leivonnaisistaan ja reilusta hintatasostaan. Korvapuusti on tässäkin kahvilassa se tuote, joka kerää asiakkailta eniten kehuja.

Kaisan kahvilan puustit on leivottu samalla reseptillä jo vuosikymmenten ajan, ja näissä puusteissa tärkeimmissä rooleissa ovatkin käsillä tekeminen ja aidot raaka-aineet. Nämä isot, jopa jättiläisiksi kutsut herkut katoavat nopeasti parempiin suihin, joten jos omansa haluaa saada, kannattaa olla ajoissa liikenteessä.
 

Villa Ullas

  • Missä: Kallvikinniementie 6

Kuva: Villa Ullas

Pienessä punaisessa mummonmökissä Kallahden kauniin luonnonsuojelualueen kupeessa sijaitseva Villa Ullas tarjoaa itsetehtyjä leivonnaisia, joista yksi on ylitse muiden - korvapuusti, totta kai! Mehevät, perinteisellä otteella leivotut korvapuustit maistuva vieläkin paremmilta, kun ne nappaa kahvikupillisen kera matkaan ja nauttii ulkoilmassa upeiden merimaisemien äärellä.
 

Keliapuoti

  • Missä: Hakaniementori

Kuva: Keliapuoti

Hakaniemen lasihallissa sijaitseva Keliapuoti on kaikkien gluteenittomia herkkuja etsivän vakiokohde! Suositun myymälän vakiovalikoimiin kuuluvat myös korvapuustit, jotka vakuuttavat taatusti nirsoimmankin korvapuustin ystävän.

Meheviä ja suussasulavia pullia myyvä Keliapuoti on avoinna tiistaista lauantaihin, joten tämän paikan korvapuusteista ei valitettavasti päästä nauttimaan vielä virallisena korvapuustipäivänä, mutta loppuviikosta voi sitten herkutella sitäkin enemmän.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:08

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi