Momotoko: muutakin kuin ramenia

Momotoko on tullut tunnetuksi eri toten ramenistaan, mutta ravintolan listalta löytyy tarkkaan valikoitu setti myös muita aasialaisia herkkuja.

Yhteistyössä Momotoko

Salaatit

Ramenin rinnalla ravintolan tuhdin tukirangan muodostavat riisi- tai salaattipohjaan perustuvat annokset. Salaatteja on tarjolla kaksi erilaista: vegeille sopivat Goma Katsu Vege Salad -jossa pääroolissa on paneroitui katsu soija, joka tarjoillaan majoneesin, wakame-merilevän, soijamarinoitujen, makeiden siitakesienien ja tomaatin kanssa. Annoksen kruunaa Norigoma merilevä seesaminsiemen ja goma seesamikastike. Teriyaki Chicken Salad on nimensämukaisesti teriyakimaustettuun kanaan nojaava annos, jossa kana saa salaattipedillä kaverikseen kurkkua, maissia, mandariinia, rucolaa, seesaminsiemeniä sekä yuzu-sitruskastiketta.

Chicken Teriyaki Donburi.
Chicken Teriyaki Donburi.

Donburi

Donburikulhot ovat puolestaan riisiannoksia, jotka ovat sukua ramenille, mutta niissä liemi on vaihdettu riisiin. Momotokon valikoimasta löytyy neljä erilaista donburiannosta: korealaista kimchi possua, inkiväärimaustettua nyhtöpossua, teriyaki-kanaa sekä paneroitua katsu-kananrintafilettä. Kimchi Porkista ja Katsu-kanasta on mahdollista saada myös vegevaihtoehto.

Bao

Baot eli höyrytetyt sämpylät herkullisine täytteineen saapuivat Suomen ravintolakentälle muutama vuosi sitten ja niiden suosiosta kertoo esimerkiksi se, että nykyisin bao-sämpylöitä on saatavilla kaupoistakin burger- ja hodarisämpylöiden vierestä. Momotokossa tarjolla on kolme erilaista bao’a. Original Bao hyödyntää herkullisen rapeaa porsaankylkeä, Fried Chicken Bao paneroitua kanan filettä ja Vegan Tofu Bao teriyakikastikkeen maustamaa tofua ja siitakesieniä.

Jaettavat snacksit

Momotokon valikoimasta löytyy myös muutama ekstra-annos, jotka sopivat erinomaisesti jaettavaksi ramenin kylkeen. Sichuan Style Pork Dumplingsit ovat keitettyjä possu-vihannes-dumplingeja, jotka tarjoillaan Momotokon oman chiliöljyn ja seesami-etikkakastikkeen kanssa. Merisuolan maustamat edamame-pavut ovat toinen klassinen sivuannos, joka löytyy Momotokon listalta.

Japanilaistyyliset gyozat ja Chicken Karaage -uppopaistetut kanapalat. Momotokolla on myös oma bisse, josta löytyy sekä lager että IPA.
Japanilaistyyliset gyozat ja Chicken Karaage -uppopaistetut kanapalat. Momotokolla on myös oma bisse, josta löytyy sekä lager että IPA.

Kanaa on tarjolla erilaisissa muodoissa Momotokon snacks-listalla. Yakitorit ovat paistettuja kanavartaita makean soijakastikkeen kera, Gangnam Style Wings on korealaistyylinen uutuus makean kimchikastikkeen kanssa tarjoiltuja siipipaloja ja Chicken Karaage puolestaan uppopaistettuja kanapaloja sitruuna-valkosipulimajoneesin kera.

Lisäksi snacks-listalta löytyy japanilaistyylisiä Chicken Gyozoja eli kanavihannesdumpllingeja sekä uppopaistettuja Takoyaki-mustekalapalloja. Mayo & Bonnito -tonnikalalastut pysyvät liikkeessä kuin elävänä kuumien mustekalapallojen päällä.

Jälkkäriksi jätskiä tai matchakakkua.
Jälkkäriksi jätskiä tai matchakakkua.

Jälkkärit

Ravintolan listalta löytyy pari jälkkäriä, joilla kruunaat ateriasi. Double Ice Cream Set pitää sisällään matcha-vihreäteejäätelöä ja musta-seesamijäätelöä seuranaan makeaa punapapua. Matcha Cheese Cake puolestaan tarjoillaan matchajauheen ja kermavaahdon kanssa.

Tutustu Momotokon uusittuun listaan!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi