Museon parvekkeelta tutut kahvittelevat kirahvit muuttavat Sompasaunalle, jossa on luvassa myös kesäbileet

Onneksi "ikuinen kesä" tarkoittikin muuttoa, ei jäähyväisiä.

Kira ja Raffe saivat kahvihetkensä päätökseen. Toivottavasti Luomus-museolle löytyy joku uusi some-aikaan sopiva vetonaula.
Kira ja Raffe saivat kahvihetkensä päätökseen. Toivottavasti Luomus-museolle löytyy joku uusi some-aikaan sopiva vetonaula. Kuva: Luomus / Kukka-Maaria Ahonen

Kira ja Raffe eivät välttämättä ole nimiensä puolesta kovinkaan monille tuttuja, mutta moni kyllä tunnistaa ne nähdessään. Kaksikko on nimittäin tuijotellut kaupunkilaisia Helsingin ydinkeskustassa Luonnontieteellisen Museon Luomuksen parvekkeella jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kahvitaukoaan viettävät kirahvit ovat kuitenkin tulleet parvekehetkensä päätökseen, sillä puiset eläimet ovat kokeneet parhaat päivänsä ja ne poistetaan parvekkeelta viikon alussa.

“Luonnontieteellisen museon parvekkeella kahvittelevat kirahvit pakkaavat piknik-korinsa ja lähtevät ikuiseen kesään. Urheat pitkäkaulat ovat ilahduttaneet ohikulkijoita lähes kymmenen vuotta, mutta nyt syysmyrskyt ja talvien tuiskut ovat ottaneet pidemmän korren subtrooppisiin olosuhteisiin sopeutuneista otuksista”, museon sivuilla kerrotaan.

Tässä vaiheessa tilanne vaikutti vielä kriittisemmältä kuin olikaan ja “ikuinen kesä” kauniilta tavalta jättää hyvästit. Mutta mitä vielä, kirahvien uusi ikuinen kesä alkaa pian Sompasaunalla, jonka aktiivit lupasivat ottaa Kiran ja Raffen huostaansa ja kunnostaa kaverukset.

“Tervetuloa! Mammutti ja sarvikuonomme kaipasivatkin jo kavereita!”, Sompasaunalta kommentoitiin Luonnonmuseon Facebookissa.

Sompasaunalla vietetäänkin sopivasti kesäbileitä tulevana lauantaina 17. elokuuta ja luvassa on erittäin vaihtoehtoinen kattaus musiikkia ja taatusti lämmintä tunnelmaa. Esiintyjälistalta löytyvät Mjölkburg, Smooth Groove Orchestra, Sonja Inari, Wuohipora, Dai Kaht, Skinjobs, Make-out Motel, Ylävire, Blueintheface ja DJ Antti soittaa illan iskusävelmät. Luvassa myös piano- ja kansanmusiikkia.

Nähtäväksi jää, ehtiikö kirahvikaksikko mukaan bileisiin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi