Myyrmäen montusta tulee kaikille avoin kaupunkitila

Tilapäisessä kaupunkitilassa saa järjestää konsertteja, esityksiä ja bileitä - ainoa ehto on, että niiden pitää olla ilmaisia ja kaikille avoimia.

Kuva: loreanto / Fotolia

Myyrmäen monttu on paikka Vantaalla, Myyrmannin kauppakeskuksen vieressä, josta purettiin terveyskeskus kaksi vuotta sitten. Joutotilana tähän asti ollut monttu saa heinä- ja elokuun vaihteessa uutta elämää, kun Myyrmäki-liike alkaa ylläpitää montussa kaikille avointa kulttuuri- ja kaupunkitilaa.

Myyrmäen montun paikalle aiotaan tulevaisuudessa rakentaa, mutta sillä välin tila otetaan käyttöön kaikkien hyväksi. Rakennustyöt aloitetaan näillä näkymin vasta 2018-2020, joten monttu toimii kaupunkitilana, kunnes niin tapahtuu. Tilan voi varata ei-kaupalliseen konsertti-, esitys-, elokuvanäytös- tai vaikkapa kirpputorikäyttöön Myyrmäki-liikkeen sivuilta. Tapahtumien ehtona on, että ne ovat ilmaisia ja avoimia kaikille, jotka haluavat ottaa niihin osaa. Montulle pannaan pystyyn kaksi konttia: yksi, joka toimii pukuhuoneena ja varastona tarvikkeille sekä toinen, johon tulee pop up -kahvilatoimintaa. 

Vantaan kaupunki maisemoi tontin ja istutti siihen tekonurmen. Myyrmäki-liikkeen vastuulla on sen ylläpito. Montun avajaisia vietetnään heinä- ja elokuun vaihteessa, kunhan nurmi on asettunut. 

Lähde: YLE 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi