Näistä uutuuksista emme saa tarpeeksemme: “Se tunne, kun haluaisit nuolla lautasen..."

Nämä vastikään avanneet ravintolauutuudet kannattaa ottaa to go -listalle!

Mitkä ravintolat puhuttavat tällä hetkellä hyvän ruoan ystäviä? Listasimme pääkaupunkiseudulle vastikään avautuneet uutuudet, jotka kannattaa ehdottomasti ottaa testiin.

Belmont by Daddys Green

  • Mikä: Amerikkalais-italialainen trattoria
  • Missä: Hakaniemenkatu 7, Helsinki

Käsintehty pasta kuuluu uutuusravintolan herkkujen joukkoon.
Käsintehty pasta kuuluu uutuusravintolan herkkujen joukkoon. Kuva: Belmont

Newyorkilais-napolilaiseen pizzaan intohimoisesti suhtauvan Daddy Greensin uusin toimipiste avasi ovensa vastikään Helsingin Hakaniemeen.

Huhtikuun alussa ovensa avannut Belmont by Daddys Green ravintola nojaa vahvasti New Yorkin italialaisiin trattorioihin. Tarjolla on niin herkullisia alkupaloja, käsintehtyä pastaa ja New York -tyylisiä pizzoja - viinejä ja kuplivia unohtamatta.

Usein vaihtuva menu ja New Yorkin ainutlaatuinen ravintolatunnelma tekevät tästä ravintolasta mitä mainioimman paikan kaveriporukan illanviettoon.

Strindberg

  • Mikä: Klassikkoravintolan uusi aluevaltaus
  • Missä: Mellstenintie 12, Espoo

Hiillostettu lohi kuuluu Strindbergin klassikkoannosten joukkoon.
Hiillostettu lohi kuuluu Strindbergin klassikkoannosten joukkoon. Kuva: Heidi Haapanen NoHo Partners

Moni tuntee Helsingin keskustaan vuonna 1992 ovensa avanneen Strindbergin ja ravintolanlihapullat ja Rydbergin pihvit.

Yli 30 vuoden kypsässä iässä klassikkoravintola on päättänyt repäistä ja avata ovensa Espoon Haukilahteen Espoon Merenkävijöiden makasiinirakennukseen. Samassa osoitteessa toimi aiemmin Sikke Sumarin ravintola Haukilahden Helmi.

Tarjolla on niin Strindbergin klassikkoannoksia kuin aivan uusia, merellisiä herkkuja. Uuden menun suunnittelusta on vastannut kokenut ja arvostettu keittiömestari Jaakko Sorsa.

Aoi

  • Mikä: Harkittua ja huoletonta ruokaa
  • Missä: Neitsypolku 10, Helsinki

"Purjo ja sinisimpukka" by Aoi.
"Purjo ja sinisimpukka" by Aoi. Kuva: Aoi

“Se tunne, kun haluaisit nuolla lautasen, jos uskaltaisit…” Näin kommentoi eräs uutuusravintola Aoi:ssa vieraillut asiakas Googlen arvostelussa. Kehut eivät ole jääneet vain tähän yhteen, sillä tätä Ullanlinnaan ovensa avannutta uutuutta kehuvat nyt kilpaa kaikki!

Uutuusravintolan menu koostuu kotimaisista raaka-aineista huolella koostetuista annoksista; tarjolla on tällä hetkellä niin peuraa, kaalikääryleitä kuin kuhaa. Kolmen vankan ravintola-alan ammattilaisen perustama Aoi on tuore projekti, joka elää viikko viikolta. Tässä ravintolassa pääset siis kokemaan uusia makuelämyksiä kerta toisensa jälkeen!

 

LUE MYÖS: Vantaan ensimmäinen aito teppanyaki-ravintola otti heti kovat keinot käyttöön: Sakottaa asiakkaita pois heitetystä ruoasta

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi