O Boteco – Brasilia saapui Tampereelle

Idea lähti vartaista, mutta nyt on tarjolla muitakin syviä brasilialaisia makuja.

Daniela Kakko ja O Boteco tuovat brasilialaista tunnelmaa Tampereelle.
Daniela Kakko ja O Boteco tuovat brasilialaista tunnelmaa Tampereelle.

“Muutin tänne neljä vuotta sitten, enkä ole siitä lähtien nähnyt mitään tällaista tässä kaupungissa”, sanoo Daniela Kakko, joka vastaa brasilialaiseen ruokaan erikoistuneen O Botecon keittiöstä.

Ravintolan omistajat etsivät uutta twistiä aiempaan ravintolaan ja Daniela ehdotti alkupalavartaita, joita saa joka puolelta Brasiliassa.

“Se on valtava maa, mutta se on ainoa ruoka, jota löytää kaikkialta.”

Pelkät vartaat eivät kuitenkaan riittäneet, joten syntyi O Boteco, brasilialaiseen keittiöön erikoistunut ravintola.

“Brasilialainen ruoka on monipuolista ja tuomme sitä pikku hiljaa. Yritän tehdä eri aluieden suosituimpia annoksia, jotka ovat hieman juhlavampia ja joita tehdään yleensä pidemmän kaavan mukaan niin, että ruoanlaitto aloitetaan yhdessä aikaisin aamulla ja joskus iltapäivällä istutaan yhteiseen pöytään”, Daniela kuvailee.

O Botecossa on tarkoitus tuoda maistille jättimäisen maan eri alueiden identiteettiä. Jättimäisyysdestä johtuen hommassa on omat haasteensa.

“Täällä asuvat brasilialaisetkin ovat tulleet eri puolilta ja heidänkin puheissa huomaa erilaiset toivomukset ja vaatimukset brasilialaista ruokaa kohtaan.”

Brasilialaisen ruokakulttuurin ytimestä löytyy mustapapu-lihapata feijoada, joka on myös O Botecon keittiön yksi kulmakivistä. Se on tunnetuin ja suosituin brasilialaisista ruokalajeista.

Joitain kompromissejäkin joutuu Brasilian makuja tavoitellessa tekemään, sillä ihan kaikkia raaka-aineita ei ole mahdollista täältä löytää, koska liha saattaa olla hieman eri tavalla savustettua tai hedelmissä erilainen maku.

Vaikka tähtäimessä on autenttiset brasilialaiset maut, on ne tarkoitus valita niin että ne sopivat tamperelaiseen suuhun.

“Tamperelaiset ovat avoimia kokeilemaan uutta, mutta joskus hieman hitaita siinä, joten yritämme olla varovaisia ja tarjota sellaista, joka tuntuu heistä hyvälle ja johon he pystyvät jollain tavalla identifioitumaan.”

Idea brasilialaisesta ruoasta lähti vartaista.
Idea brasilialaisesta ruoasta lähti vartaista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi