Oletko sinä klassikkopelin mestari? Kivi-paperi-sakset-SM-kisat Tavastialla

Lajin viralliset suomenmestaruuskilpailut Helsingin Tavastia-klubilla 20. huhtikuuta.

Kuka tekee parhaat sormitemput?
Kuka tekee parhaat sormitemput? Kuva: esbeauda

Toista kertaa järjestettävä Kivi-Paperi-Sakset suomenmestaruuskilpailu pidetään Helsingin Tavastia-klubilla torstaina 20. huhtikuuta. Vuosi sitten ensimmäisissä kisoissa virallisena valvojana toiminut urheilijatoimittajalegenda Kaj Kunnas lähtee kilpailuun jälleen silmä kovana.

Kivi-Paperi-Sakset on tunnettu kahden tai useamman osanottajan leikki tai peli. Peli on ajatukseltaan hyvin yksinkertainen ja nopea, eikä sen pelaamiseen tarvitse kuin kummaltakin pelaajalta kämmenen sormineen. Tämän klassisen lajin Suomen mestaruudesta kamppailemaan pääsee 32 kilpailijaa, joista puolet valitaan etukäteen mm. musiikki- ja viihdealalta. Loput 16 kilpailijaa valikoituvat muun muassa tapahtuman Facebook -eventin osallistujista.

Kutsuvieraspelaajia julkistetaan viikottain. Ensimmäiset julkistetut kutsuvieraspelaajat ovat Tavastia-klubin isäntä Juhani Merimaa, muusikko Tommi Läntinen, Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo ja nopeasta kielestään tunnettu YleX:n radiojuontaja Jenni Poikelus. Mukana myös tämän hetken mestaruuttaan puolustava viime vuoden voittaja JP Auroila Lahdesta.

Tavastia-klubin isäntä Juhani Merimaa on lajin pitkäaikainen harrastaja ja kotiareenallaan SM-kilpailuissa mukana pelaajana itsekin ja tietää kuinka lajissa pärjätään. "Liike, luovuus, taito ja taimaus ovat keskeisiä asioita menestyksessä, mutta vain määrätietoinen harjoittelu tekee mestarin", väläyttää Juhani Merimaa.

Suomen mestaruuden ratkettua Tavastian lavalla esiintyy noususuosiossa oleva indie-pop yhtye Kauriinmetsästäjät. Illan dj-musiikista huolehtii DJ Harvest.

SM-kilpailun selostuksesta vastaa räp-tähti Heikki Helastinen ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi