Opas Yöluontoon

Esittelemme kaupungin ravintolaheimot.

Suomi-pop

Opiskelijat Teemu, 24, ja Sofia, 20.
Opiskelijat Teemu, 24, ja Sofia, 20.
Tunnusmerkit: Keski-ikä on muita heimoja matalampi, vain noin 21 vuotta. Edustajat ovat pääasiallisesti opiskelijoita. Miehillä tuntomerkkinä pystytukka. Printtipaidat ja vaaleat farkut määräävät pukeutumisessa. Valkoiset vyöt ovat nyt erityisessä suosiossa; Onnelassa tehdyssä pistokokeessa niitä huomattiin seitsemän neljässä minuutissa. Naisten univormu muodostuu leggingseistä, mekoista ja biletopeista.
Pesimäalue: Onnela, Amarillo. Heimolaiset tulevat yökerhoon noin puolen yön aikaan.
Lajityypillistä käytöstä: Juomia ovat kossubattery, siideri ja salmarishotit. Visa Electron on käytetyin kortti. Taksikuskin mukaan Onnelasta lähdetään varsinkin Matinkylän sekä Pohjois- ja Etelä-Haagan suuntiin.

Södra Helsingfors -heimo

Mediaseuranta-yrityksessä töissä oleva Anna, 27, on muuttamassa takaisin Tukholmaan.
Mediaseuranta-yrityksessä töissä oleva Anna, 27, on muuttamassa takaisin Tukholmaan.
Tunnusmerkit: Pääosin Etelä-Helsingin suomenruotsalaisista muodostuvan heimon keski-ikä on 27 vuotta. Monen koulutustaustalla Hanken. Tyyli klassinen, mutta raikas. Miehillä paljon harmaita, kevyitä neuleita, sekä hyvälaatuisia nahkakenkiä ja -vöitä. Heimon edustajien on helppo soluttautua myös Tigerin vippeihin, ja Kallen heimoon.
Pesimäalue: Motellet, jonne heimolaiset saapuvat lauantaisin noin klo 01. Usein sitä ennen heimolaiset ovat käyneet syömässä hyvin.
Lajityypillistä käytöstä: Tyyppijuoma on GT. Heimolaiset asuvat pääosin Etelä-Helsingin alueella, Ullanlinnassa ja Töölössä.
Alkukoti: Den Kungliga Klubben.

Tigerin vipit

Kosmetologi-opiskelija Vilma, 20, kasilaukkuvarustuksessaan.
Kosmetologi-opiskelija Vilma, 20, kasilaukkuvarustuksessaan.
Tunnusmerkit: Keski-ikä 26 vuotta. He panostavat merkkivaatteisiin. Miehillä on kauluspaitoja, mutta pukuja ei näy. Heimon naisten univormuna cocktailmekko. Naiset meikkaavat paljon, ja käyttävät irtoripsiä ja hiustenpidennyksiä. “Merkkilaukuista” yleisimpiä ovat Louis Vuitton ja Guess.
Pesimäalue: Tiger. Lauantai ykköspäivä. Baariin tullaan ennen puolta yötä.
Lajityypillistä käytöstä: Juoma on samppanja. Amex Platinumilla saa vipissä erikoisetuja.

Hipsterit

Asiakaspalvelija Katja, 20:
Asiakaspalvelija Katja, 20: "Hipsterit eivät käy yökerhoissa."
Tunnusmerkit: Miesten ja naisten pukeutuminen on melko samanlaista; isoja silmälaseja tai neonvärisiä aurinkolaseja, ruutupaitoja ja pillifarkkuja, tennareita. Naisilla on harvoin paljon meikkiä. Ikä 25 vuotta. Media-alan työntekijöitä.
Pesimäalue: Siltanen, Erottaja tai Kallion ja Punavuoren pikkupaikat. Saapuvat alkuillasta.
Lajityypillistä käytöstä: Naishipsterit juovat valkoviiniä, miehet ulkomaisia pullo-oluita, esimerkiksi Coronaa. Rahaa menee 20 euroa. Kalliossa rahaa kuluu vähemmän kuin keskustassa. Asuvat Kalliossa ja Punavuoressa, eivätkä käytä juuri takseja.
Alkukoti: Jump Inn, Soda.
Tärkeät yksilöt: Toni Rantanen.

Kallen heimo

Myyntineuvottelijat Andy, 32, ja Tombe, 35, ovat perheellisiä, ja käyvät Kallessa “liian usein”.
Myyntineuvottelijat Andy, 32, ja Tombe, 35, ovat perheellisiä, ja käyvät Kallessa “liian usein”.
Tunnusmerkit: Keski-ikä 28 vuotta. Vanhimmat lähentelevät 50:tä. Miesten tunnusmerkkejä ovat puku ja kravatti. Naisilla on kauluspaitoja, suoria housuja tai hameita. Heimon edustajat työskentelevät pankkiireina, opettajina ja juristeina. Suuri osa on naimisissa ja perheellisiä. Miehiä on enemmän.
Pesimäalue: Kaarle XII torstaisin.
Lajityypillistä käytöstä: Baariin tullaan jo kello 22. Tyypillinen juoma on valkovenäläinen, myös vodkakarpaloa menee. Firmaluottokortteja käytetään. Taksikuskin mukaan Kallesta lähdetään erityisesti Espoon omakotitaloalueille.
Alkukoti: Kallessa 1980-luvun alusta.
Tärkeät yksilöt: Kari Väyrynen Kaarle XII:n johtaja, ja portsarit.

Rokkarit

Kirkolla töissä oleva Anniina, 27, kertoo rokkareiden lempijuoman olevan “alkoholi yleensäkin”.
Kirkolla töissä oleva Anniina, 27, kertoo rokkareiden lempijuoman olevan “alkoholi yleensäkin”.
Tunnusmerkit: Tyylistä on useita variaatioita. Fiftarityyli on yksi näkyvimmistä. Miesten tyyliä ovat rasvattu tukka, farkut, hihattomat paidat ja nahkatakki. Naisten tyyli on burleskimainen, punaisine huulineen ja nutturoineen. Tatuointeja esiintyy paljon. Lisäksi heimoon lasketaan alternative- ja indie-ihmiset. Enemmän miehiä. Keski-ikä on 29 vuotta.
Pesimäalue: Loose, On the Rocks, Bar Bäkkäri.
Lajityypillistä käytöstä: Taksikuskin mukaan rokkariheimoa tuodaan poikkeuksellisen usein Pukinmäestä tai Malmilta. Loosessa asiakas viihtyy keskimäärin 2 tuntia 40 minuttia. Juoma on tuoppiolut. Rahaa kuluu noin 30 euroa.
Alkukoti: Tavastia, Maestro.
Tärkeät yksilöt: Jussi Virtanen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi