Ovatko tässä Helsingin keskustan parhaat lounaspaikat? Kluuvin tarjonta on vertaansa vailla

Kluuvin ravintolat ja kahvilat tarjoavat toinen toistaan herkullisempia lounaita niin paikan päällä nautittavaksi kuin mukaan otettavaksi.

Kaupallinen yhteistyö

Kluuvi tarjoaa mahtavia lounaspaikkoja jokaiseen makuun.
Kluuvi tarjoaa mahtavia lounaspaikkoja jokaiseen makuun. Kuva: Laura Matilainen

Viihtyisä ja maistuva lounashetki kruunaa arjen! Kauppakeskus Kluuvin monipuolisesta lounastarjonnasta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, etsitpä sitten pöytiin tarjoiltavia lounasannoksia, monipuolista lounasbuffettia tai pikaista syötävää mukaan napattavaksi.

Tutustu Kluuvin tarjoamiin monipuolisiin lounasvaihtoehtoihin, valitse suosikkisi ja lähde nauttimaan herkullisesta ruoasta Helsingin keskeisimmälle paikalle. Kluuvin ravintolat ja kahvilat on listattu juttuun aakkosjärjestyksessä.

HUOM: Artikkelin lopusta löydät vielä muutaman herkullisen extravinkin.

9 +2 vinkkiä lounaalle

Espresso House

 • Milloin: Lounastarjoukset klo 11-14
 • Mitä: Salaatteja, täytettyjä leipiä ja lounascomboja

Täytetty bagel taltuttaa kevyemmän lounasnälän.
Täytetty bagel taltuttaa kevyemmän lounasnälän. Kuva: Laura Matilainen

Tekeekö mielesi kevyempää lounasta tai haluatko napata jotain helppoa mukaasi toimistolle? Espresso Housen monipuolisesta valikoimasta löydät erinomaisia vaihtoehtoja pienempään tai vähän isompaankin lounasnälkään.

Monipuoliset ja runsaat salaattiannokset, erilaiset bagelit, grillatut focacciat ja täytetyt siemenleivät  takaavat, että nälkä lähtee taatusti. Voit koota juuri sinulle sopivan lounaspaketin juomineen ja jälkiruokineen tai valita kolmesta erilaisesta lounascombosta oman suosikkisi.

Kaikki tuotteet on saatavilla myös mukaan, joten lounaan voi käydä nappaamassa matkaan vaikka ohikulkumatkalla. Jos aikaa on, kannattaa lounaasta jäädä nautiskelemaan viihtyisään kahvilaan, jonka suurista ikkunoista talvinen Helsinki näyttäytyy aivan uudessa valossa.

Espresso Housesta voit napata jälkkäriherkut helposti mukaan - tai nauttia niistä paikan päällä.
Espresso Housesta voit napata jälkkäriherkut helposti mukaan - tai nauttia niistä paikan päällä. Kuva: Laura Matilainen

Lue lisää Espresso Housesta.
 

Fratello

 • Milloin: Lounas arkisin klo 10.30-14
 • Mitä: Viikoittain vaihtuvia lounasannoksia

Fratellon viikoittain vaihtuvat lounasannokset tarjoillaan pöytiin.
Fratellon viikoittain vaihtuvat lounasannokset tarjoillaan pöytiin. Kuva: Laura Matilainen

Laadukkaasta kahvista tunnettu Fratello on paikka, jonne kannattaa ehdottomasti suunnata myös lounasaikaan. Viikoittain vaihtuva lounaslista pitää sisällään viisi pöytiin tarjoiltavaa lounasannosta, joiden joukosta löytyy vaihtoehto niin monipuolista salaattiannosta, lämmittävää pastaa kuin tuhdimpaa lämmintä ateriaa etsivälle.

Lounasta voi lähteä nauttimaan paikan päälle, tai sen voi tilata etukäteen mukaan otettavaksi. Kun teet take away tilauksen etukäteen, annokset odottavat sinua valmiina sovittuna ajankohtana - helppoa ja kätevää!

PS. Fratellosta ei kannata poistua ilman kunnon kupillista kahvia ja herkullisia vitriinituotteita. Alkuvuoden lounashetken kruunaa tietenkin laskiaispulla!

Lue lisää Fratellosta.

 

Hanko Sushi

 • Milloin: Lounas arkisin klo 11-15
 • Mitä: Sushilajitelmia ja bowleja

Hanko Sushin lounasvalikoimasta jokainen löytää etsimänsä.
Hanko Sushin lounasvalikoimasta jokainen löytää etsimänsä. Kuva: Laura Matilainen

Kaikkien sushia rakastavien valinta on vastuullisuudesta ja tuoreudesta tunnettu Hanko Sushi, jonka lounasvalikoimasta löytyy taatusti suosikki jokaiseen nälkään ja tilanteeseen. Sushilajitelmia on tarjolla yhdeksää erilaista aina kuuden kappaleen lohi-ihastuksista isoihin, 14 kappaleen lajitelmiin - kasvisvaihtoehtoja unohtamatta.

Vai maistuisiko sittenkin runsaasti erilaisia kasviksia sisältä bowli, jonkan pääraaka-aineen pääset valitsemaan itse? Myös nämä suositut annokset ovat saatavilla lounasaikaan.

Hanko Sushin annokset valmistetaan aina tilauksesta myös lounasaikaan, joten voit olla täysin varma siitä, että nauttimasi ruoka on taatusti tuoretta. Lounasannosten hintaan kuuluu vesi, misokeitto sekä kahvi tai tee.

Lue lisää Hanko Sushista.

 

Paulig Kulma

 • Milloin: Lounasbuffet klo 11-14
 • Mitä: Salaattia ja keittoa

Keiton kanssa nautitaan runsaan salaattipöydän antimista.
Keiton kanssa nautitaan runsaan salaattipöydän antimista. Kuva: Laura Matilainen

Kahdessa kerroksessa toimiva Paulig Kulma on erinomainen kohde paitsi kahvitteluun, ystävien tapaamiseen ja etätöihin, myös lounaalle.

Ihastuttavan kahvila kattaa arkisiin pöytään monipuolisen ja ravitseva lounaan, johon kuuluu kylmiin talvipäiviin erinomaisesti sopiva keitto sekä salaattibuffet, joska jokainen pääsee kasaamaan juuri oman näköisensä salaattiannoksen keiton rinnalla nautittavaksi. Lounaaseen kuuluu myös leivät levitteineen sekä Paulig Kulman laadukasta suodatinkahvia tai teetä.

Tarjolla on myös koko päivän mitä herkullisimpia vitriinituotteita aina paikan päällä leivotuista kakuista täytettyihin leipiin ja muihin suolaisiin leivonnaisiin.

Lounaan hintaan kuuluu kupillinen kahvia tai teetä.
Lounaan hintaan kuuluu kupillinen kahvia tai teetä. Kuva: Laura Matilainen

Lue lisää Paulig Kulmasta.

 

Speakeasy

 • Milloin: Lounasannoksia klo 11-14
 • Mitä: Kotiruokaa ja vaihtuvia lounasannoksia

Maistuisiko päivän burgeri?
Maistuisiko päivän burgeri? Kuva: Laura Matilainen

Siipiravintolana tunnettu Speakeasy tarjoilee lounastajille vaihtuvia lounasannoksia, joilla nälkä lähtee taatusti!

Tarjolla on päivittäin seitsemän erilaista lounasannosta, joiden joukkoon mahtuu niin ranskalaisten kera tarjoiltuja wingsejä kuin kotiruokaa aina riistakäristyksestä lihapulliin ja lounassalaatteihin. Tarjolla on aina myös päivän burgeriateria, päivän leike sekä pasta-annos. Olipa valintasi mikä tahansa, kaikkiin lounasannoksiin sisältyy aina raikas salaattipöytä sekä kahvi tai tee.

Lounasannoksia saa aina myös mukaan, ja niitä voi tilata ennakkoon joko suoraan ravintolasta tai tilata kotiin joko Woltin tai Foodoran kautta.

Speakeasyn annokset taltuttavat isommankin nälän.
Speakeasyn annokset taltuttavat isommankin nälän. Kuva: Laura Matilainen

Lue lisää Speakeasystä.

 

Subway

 • Milloin: Koko päivän ravintolan aukioloaikojen puitteissa
 • Mitä: Patonkeja, salaatteja ja wrappeja

Subwayn patongit, salaatit ja wrapit maistuvat myös lounaalla.
Subwayn patongit, salaatit ja wrapit maistuvat myös lounaalla. Kuva: Laura Matilainen

Tuoreista raaka-aineista juuri sinun makusi mukaan koottavat patongit, salaatit ja wrapit maistuvat aina - myös lounaalla! Subwayssä jokainen löytää taatusti oman suosikkinsi, sillä tarjolla lukuisia vaihtoehtoja niin tuhteja täytteitä, vähärasvaisia vaihtoehtoja kuin vegaanista lounasta etsiville.

Lukuisten eri vaihtoehtojen lisäksi tarjolla on myös aina päivittäin vaihtuva Päivän Subi, jolla pääsee herkuttelemaan todella edulliseen 3,90 euron hintaan. Ei kannata myöskään unohtaa juomia, naposteltavia ja pieniä makeita herkkuja, joka tekevät lounashetkestäsi täydellisen.

Tuotteita voi nauttia joko paikan päällä, napata mukaan tai tilata ennakkoon Subcard-sovelluksen kautta.

Lue lisää Subwaysta.

 

The Other One Thai Kitchen

 • Milloin: Arkisin klo 11-14.30
 • Mitä: Vaihtuvia thaimaalaisia lounasannoksia

The Other One Thai Kitchenin lounaaseen kuuluu myös alkusalaatti ja jälkiruoka.
The Other One Thai Kitchenin lounaaseen kuuluu myös alkusalaatti ja jälkiruoka. Kuva: Laura Matilainen

Autenttisia thaimaalaisia makuelämyksiä omalla twistillä tarjoilevan The Other One Thai Kitchenin lounasannokset siivittävät sinut hetkessä Thaimaan lämpöön.

Tarjolla on neljä päivittäin vaihtuvaa lounasannosta, jotka pitävät sisällään lisukesalaatin sekä jälkiruokakahvin tai teen. Erityisruokavaliot on otettu hyvin huomioon, ja lounaalle ovat erittäin tervetulleita myös gluteenitonta, maidotonta tai kasvisruokaa etsivät herkuttelijat - eli toisin sanoen lähes kaikki.

The Other One Thai Kitchen on täydellinen ravintola sinulle, joka haluat herkutella huolella tuoreista raaka-aineista valmistetuilla annoksilla, joissa maistuu rakkaus hyvää ruokaa kohtaan.

Lue lisää The Other One Thai Kitchenistä.

 

Vegoshi

 • Milloin: Lounaspöytä arkisin klo 11-15
 • Mitä: Kasvipohjaista aasialaista ruokaa buffetpöydästä

Vegoshin vegaaninen lounaspöytä on täynnä värejä ja makuja.
Vegoshin vegaaninen lounaspöytä on täynnä värejä ja makuja. Kuva: Laura Matilainen

Kevätrullia, kimchiä, bao-sämpylöitä, Inari-tofua, erilaisia salaatteja ja pikkelöityjä vihanneksia. Muun muassa näitä raikkaita, tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja voit löytää ravintola Vegoshin monipuolisesta lounaspöydästä.

Terveellisiin ruokiin panostavan Vegoshin lounaspöydän tarjonta vaihtuu päivittäin, ja pienellä lisähinnalla voit täydentää ateriaasi lisukkeilla, jälkiruoalla tai vaikkapa lasillisella viiniä.

Olitpa sitten vegaani, kasvissyöjä tai sekaani, Vegoshin huolella valmistetut ruoat maistuvat taatusti!

Runsas lounaspöytä on tarjolla aina kello 15 saakka.
Runsas lounaspöytä on tarjolla aina kello 15 saakka. Kuva: Laura Matilainen

Lue lisää Vegoshista.

 

Wok & Noodle

 • Milloin: Lounasannokset arkisin klo 11-15
 • Mitä: Aasialaisiin makumaailmoihin keskittyneitä lounasannoksia

Wok & Noodlessa pääset herkuttelemaan aidoilla aasialaisilla mauilla.
Wok & Noodlessa pääset herkuttelemaan aidoilla aasialaisilla mauilla. Kuva: Laura Matilainen

Aitojen aasialaisten makujen äärelle sinut siivittää Wok and Noodle -ravintola Kluuvin ensimmäisessä kerroksessa. Tarjolla on kolme päivittäin vaihtuvaa lounasannosta, jotka tarjoavat vaihtoehtoja niin kanan, tofun kuin naudanlihan ystäville.  Myös astetta tulisempaa ruokaa etsiviä hemmotellaan, sillä lounaalla on tarjolla myös kunnolla potkua sisältäviä annoksia.

Kaikkiin lounasannoksiin sisältyy salaattipöytä, keitto sekä kahvi ja tee.

Autenttiset raaka-aineet sekä vankka kokemus aasialaisesta ruoasta näkyvät Wok and Noodlessa erinomaisena ruokana, jota kannattaa ehdottomasti testata etenkin lounasaikaan.

Lue lisää Wok & Noodlesta

 

Jälkkärivinkki: More Tea

 • Milloin: Avoinna arkisin klo 11-19
 • Mitä: Kuplateetä ja aasialaisia jälkiruokia

More Tean suositut kuplateet sopivat hyvin vaikka jälkiruoaksi.
More Tean suositut kuplateet sopivat hyvin vaikka jälkiruoaksi. Kuva: Laura Matilainen

Mitäpä jos nappaisit lounaan jälkeen jälkiruoan mukaasi tai jäisit herkuttelemaan paikan päälle etätöiden tai hyvän kirjan äärelle? Herkullisia jälkiruokaelämyksiä Kluuvissa tarjoilee Suomessa tällä hetkellä äärimmäisen suosittuja, makeanhimon hyvin tyydyttäviin kuplatee-juomiin keskittynyt More Tea.

Listalta löytyy laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja, tekipä mielesi sitten makeaa maitopohjaista teetä tai astetta raikkaampaa Fruit Tea -juomaa. Kannattaa testata myös taiwanilaista erikoisuutta, snow ice -jälkiruokaa, joka kruunataan juuri sinun makuusi sopivilla lisukkeilla.

Lue lisää More Teasta.

 

Uutta Kluuvissa: Olivia

 • Milloin: Avaa ovensa keväällä 2022
 • Mitä: Italialaisia herkkuja

Kluuvin kulmaan avautuu keväällä uusi italialaisiin makuihin panostava ravintola.
Kluuvin kulmaan avautuu keväällä uusi italialaisiin makuihin panostava ravintola. Kuva: Laura Matilainen

Tänä keväänä kauppakeskus Kluuvi saa uuden upean ravintolan, kun italialaiseen ruokakulttuurin panostava Olivia avaa ovensa kahteen kerrokseen Kluuvikadulle Aleksanterinkadun ja Yliopistonkadun väliin.

Olivia Kluuvi tulee tarjoilemaan roomalaisia herkkuja, jotka valmistetaan parhaista italialaisista raaka-aineista. Ruokalistalta voit löytää niin pastaa, pizzaa, risottoja kuin antipasteja - upeita viinejä unohtamatta. Pysy siis kuulolla!

Lue lisää Oliviasta.

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi