Pärisikö punk 2000-luvulla? Tässä dokkari sinulle

Punkdokkari Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina saa ensi-iltansa maaliskuussa.

Kuva: Kuvakaappaus Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina -traileri

Ah, kultainen 2000-luku! Näinhän voi jo sanoa hyvällä omallatunnolla vuoden 2020 korvalla... 2000-luvun taitteessa hardcore-punk oli kova sana myös Suomessa. Siitä muistuttaa nyt uusi kotimainen punkdokkari.

Tampere Film Festivalilla ensi-iltansa saava Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina -dokumenttielokuva kertoo pienlevy-yhtiöstä ja intohimosta, omaehtoisesta tekemisestä, pikkukaupungin ahdistavuudesta ja punk-ideologiasta.

Combat Rock Industryn perustajia ovat Endstandin laulaja Janne Tamminen sekä I Walk the Linen kitaristi Jani Koskinen. Dokkarissa seurataan, kun miehet toteuttavat unelmaansa kiertämällä bändiensä kanssa maailmaa.

Combat Rock Industrysta muotoutui 2000-luvun kovimpien punkbändien levylafka. Endstandin ja I Walk the Linen lisäksi muun muassa Manifesto Jukebox, Kakkahätä 77 ja Hero Dishonest julkaisivat musiikkiaan levy-yhtiön kautta.

Dokkari näyttää myös sen puolen, kun punkkari kasvaa aikuiseksi. Mitä tapahtuu, kun nuoruuden uho vaihtuu vaipanvaihtopuuhiin?

Tee se itse -elämä: Combat Rockin tarina palauttanee monen punkdiggarin suoraan omiin villeihin nuoruusvuosiin. Dokkari nähdään Tampere Film Festivalin lisäksi seuraavissa paikoissa:

7.3. Tampere Film Festival
20.3. Joensuu, Tapio (+Wasted @Ravintola La Barre)
21.3. Lappeenranta, Galleria HOI SIE. (+Wasted)
22.3. Helsinki, Bio Rex (+Wasted & Manifesto Jukebox @Bar Loose)
23.3. Jyväskylä, Lutakko (+Wasted, Kuudes Silmä)

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi