Pensselit heilumaan Piritorilla – Vaasanpuistikon katutaideteos uusitaan maalaustalkoissa

Kaikki ovat tervetulleita mukaan helatrostaina.

Viime kesänä Vaasanpuistikko koki ison muodonmuutoksen, kun sen katupintaan maalattiin yhteisöllisesti koko aukion kokoinen katutaideteos. Vaikka teos suunniteltiin alunperin väliaikaiseksi, halutaan se maalata ainakin kerran uusiksi, sillä Suomen talvi, hiekotus ja aukion pesu ovat jättäneet jälkensä maalipintaan. Viime kerralla teosta maalattiin lähes parin viikon ajan, mutta kunnostus on tarkoitus tehdä päivän mittaisissa talkoissa.

Maalaustyöpaja järjestetään helatorstaina 10. toukokuuta klo 11-16. Työpajaan voi osallistua missä vaiheessa tahansa ja maalata voi vaikka vain hetken tai koko päivän ajan. Osallistuminen työpajoihin on ilmaista, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Alle 8-vuotiaat voivat tulla maalaamaan huoltajan seurassa.

Katupintaan toteutettavaan teokseen kerättiin viime keväänä ideoita, joiden pohjalta kolme taiteilijaa teki luonnosehdotukset äänestettäväksi. Laura Lehtisen teos ‘Kemut meren äärellä’ valittiin kolmen ehdotuksen joukosta voittajaksi ja se maalattiin suurelta osin työpajoissa, joihin osallistui yli 200 ihmistä.

Teoksen suunnitellut Laura Lehtinen on kuvittaja ja katutaiteilija, joka on toteuttanut useita muraaleja kotimaassa ja ulkomailla. “Helsinki on mielestäni hauskin ja kulttuurisesti rikkain juuri tätä aukiota ympäröivissä kaupunginosissa. Halusin sisällyttää teokseen monelle helsinkiläiselle tärkeitä elementtejä ja tuoda lisää positiivista tunnelmaa”, kertoo Lehtinen teoksen taustoista.

Vuonna 2017 perustetun Helsinki Urban Artin muodostaa joukko visuaalisen alan, yhteisötaiteen ja kaupunkiaktivismin ammattilaisia. Se tuo esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa, luo yhteisöllistä kaupunkikulttuuria sekä etsii ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin taiteen ja aktivismin keinoin.

 

Tsekkaa videolta, Cityn tutustumiskierros Helsingin katutaiteeseen viime kesältä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi