Perheyritys rakensi ravintolaperheen, joka toimii molemmil puolil jokke

Cup & Pint, Pippurimylly, Hugo, Löytö, Teini, Hunsvotti, Kerttu ja RantaKerttu muodostavat Ravanttien turkulaisen ravintolaperheen.

Casper Salmela pyrkii keksimään jatkuvasti uutta kivaa asiakkaille.
Casper Salmela pyrkii keksimään jatkuvasti uutta kivaa asiakkaille.

Cup & Pintin ravintolapäällikkö Casper Salmela listaa ideoitaan bistropubin pyörittämiseen ja mukaan mahtuu sekä perinteistä että innovatiivista. Perinteisyyttä edustavat pubivisat, jotka vetävät tuvan täyteen joka torstai. Uudempaa ajattelua puolestaan tiistain after work buffet, missä juoman hinnalla pääsee samalla syömään.

“Osta juotavat, me tarjotaan syötävät. Salaattia, dippailtavia, pieniä suolaisia, oliiveja, juustoja, mutta myös lämmintä kuten lihapullaa ja perunaa. Pizzaa löytyy sekä aina kasvisvaihtoehto. En ainakaan ole kuullut, että tällaista olisi muualla”, Salmela kertoo Cup & Pintin tiistain konseptista.

“Tämä vaatii paljon luovaa työtä. Pitää koko ajan uudistaa ja pitää mielenkiinto yllä itsellä ja asiakkailla. Myös henkilökunnan motivaation kannalta on hyvä keksiä koko ajan jotain uutta. Pyörää ei voi keksiä uudelleen, mutta sitä voi viilata paremmaksi.”

Turun päärautatieaseman kulmalta löytyvä Cup & Pint on monipuolinen ja rento kahvilabaari, jonka listalta löytyy pikkunaposteltavien lisäksi pizzaa, salaatteja sekä herkullisia pannukakkuja suolaisena ja makeana. Ravintolan sisustus on äärimmäisen viihtyisä ja pelejä löytyy moneen lähtöön. Alakerrassa pääsee pelaamaan konsolilla sekä pöytäfutiksilla, joita kuulemma käyttää myös paikalliset harrastajat pelatessaan. 

Cup & Pint on osa Ravantit Oy:tä, Ravantien perheen ravintolarypästä, jolla on vahva jalansija turkulaisessa ravintolakentässä. Ravintolaperheeseen kuuluu Cup & Pintin lisäksi klassikkoravintola Pippurimylly, sen alakerran pubi Hugo, Kortteliravintola Kerttu ja sen sisar RantaKerttu Aurajoen varrella, gastropub Löytö, Hunsvotti sekä ravintola Teini.

“Jokainen ravintola on uniikki oma yksikkönsä ja saa vapaasti määrätä tekemisistään. Johto luottaa tekijöihin, joilla on vapaat kädet toteuttaa”, Cup & Pintin operatiivisesta puolesta vastaava Salmela sanoo.

Pidä se simppelinä

Turun ravintolaskeneen mahtuu monipuolisesti ravintoloita, mutta etenkin bistrotyylisiä pubeja löytyy niin Aurajoenvarresta kuin molemmilta puolilta jokeakin. Ravanttien sympaattinen perhebisnes on hyvä esimerkki tästä. Ravintoloiden konseptit ovat lähellä toisiaan ja niitä löytyy ripoteltuna taktisiin sijainteihin eri puolilla kaupunkia.

Kerttu on nimensämukaisesti helposti lähestyttävä kortteliravintola, jossa kotiruokalounas vetää hyvin väkeä ja hampparibuffaan tullaan kauempaakin. Simppeli ja edullinen mesta.

Rantakerttu oli Kertun pikkusisko, mutta on kasvanut jo siskostaan ohi. Molemmat sopivat hyvin lapsisperheille ja molemmissa on sauna vuokrattavissa. Joen varresta löytyvän RantaKertun valikoimassa on lisäaseena pizza.

Täl puolel jokke, eli toisella puolella Aurajokea kuin nykyinen keskusta, löytyy Martin kaupunginosa, missä vaikuttavat legendaarinen ja konstailematon Pippurimylly ja sen alakerrassa kortteliravintola Hugo. Ravantit perustivat 1974 alakertaan Turun ensimmäisen pizzerian ja nykyisin Hugo tarjoaa tilassa olohuoneen martinmäkeläisille.

Åbo Akademin viereinen Löytö ja Teini puolestaan majoittavat vanhaa löytötavaratoimiston tilaa, missä hämyiset kellariholvit tuovat tunnelmaa. Bistropubin ja á la carteen painottuvan ravintolan yhteispeli samassa tilassa näkyy muun muassa siinä, että Hugossa voi tilata annoksia Pippurimyllyn listalta ja Löydössä Teinin listalta.

Cup & Pint on satsannut viihtyisään sisustukseen.
Cup & Pint on satsannut viihtyisään sisustukseen.

Ravantit on satsannut perinteiseen linjaan ja tavoitteena on ollut tehdä pitkäikäisiä ravintoloita ja siinä on monelta osin jo onnistuttukin.

“Jos verrataan vaikka 15 vuoden takaiseen, niin rima on noussut ihan mielettömästi. Osuuskauppa jylläs silloin ja suorittaminen oli aika tasapaksua. Nyt halutaan tuoreita raaka-aineita ja itsetehtyä alusta loppuun”, Cup & Pintin Salmela summaa muutosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi