Pikku-Vallila uudistuu omistajavaihdoksen myötä: “Kunnioitamme paikan henkeä ja kaurismäkeläistä boheemiutta”

Keskiolut vaihtuu erikoiskahveihin ja pienpanimo-oluisiin, kun uudet omistajat ottavat ohjat Pikku-Vallilassa.

Karoliina Heiskanen-Helin, Mari Strang, Jarkko Kumpulainen ja Maija Kimpanpää ostivat yhdessä Pikku-Vallilan.
Karoliina Heiskanen-Helin, Mari Strang, Jarkko Kumpulainen ja Maija Kimpanpää ostivat yhdessä Pikku-Vallilan. Kuva: Daniel Navarro

Puu-Vallilan sydämessä toimivalla Pikku-Vallilalla on yli 30-vuotinen historia.

Piskuinen olutkuppila sai perimätiedon mukaan alkunsa, kun naapurustossa asunut runoilija Arto Melleri kaipaili kotikulmilleen baaria. Niin ikään kulmilla asunut toimittaja Knud Möller otti neuvosta vaarin ja perusti vaimonsa kanssa Pikku-Vallilan.

Lukuisien omistajanvaihdosten jälkeen ravintola on säilynyt suhteellisen muuttumattomana. Koruton sisustus ruskeine puupaneeleineen ja kahvallisine tuoppeineen henkii kaurismäkeläistä tunnelmaa.

Pian edessä on muutos, kun ravintolaa pitkään pyörittänyt Juhani "Jussi" Tuominen jää eläkkeelle, ja puikkoihin astuvat uudet omistajat Jarkko Kumpulainen, Maija Kimpanpää, Mari Strang ja Karoliina Heiskanen-Helin, vallilalaisia kaikki.

"Jussi on puhunut jo vuosia, että jossain vaiheessa hän siitä luopuu, ja me kaikki olemme miettineet tykönämme, että olisko siinä ideaa tarttua tilaisuuteen, kun se tulee myyntiin", Heiskanen-Helin kertoo.

Tunnelma halutaan säilyttää

Ostoajatukset konkretisoituivat keväällä, ja heinäkuun puolivälissä alkaa remontti.

"Siellä ei ole tehty pitkään pitkään aikaan yhtään mitään remppaa tai muita uudistuksia, joten me joudumme uusimaan sen periaatteessa kokonaan."

Vaikka sisustus menee uusiksi, baarin omintakeinen tunnelma halutaan säilyttää.

"Kunnioitamme sitä sen paikan henkeä ja vähän kaurismäkeläistä boheemiutta. Emme halua muuttaa sitä sellaiseksi moderniksi, vaan tulemme uusimaan sisustuksen hellällä kädellä."

Erikoiskahveja ja pienpanimo-oluita

Samalla myös baarin tarjonta uudistuu ja laajenee huomattavasti. Tarjolle tulee muun muassa pienpanimoiden oluita, hyviä viinejä sekä paljon toivottuja erikoiskahveja.

Syksyn mittaan luvassa on myös pienimuotoista ruokatarjoilua. Sellaista, mitä on mahdollista tarjota ilman varsinaista valmistuskeittiötä.

Uusilla omistajilla on monipuolista taustaa ja osaamista kulttuurin ja tapahtumien saralla, joten myös Pikku-Vallilaan on tulossa monenlaista ohjelmaa. Tietovisailujen rinnalle tuodaan ainakin musiikkipainotteisia tapahtumia, ja mahdollisesti jotain isompiakin korttelijuhlia ja konsertteja.

Uudistuneen Pikku-Vallilan avajaisia juhlitaan elokuussa.

Pikku-Vallila, Vallilantie 19

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi