Pimeys on yllämme – Lux Helsinki haastaa kaikki mukaan valaisemaan synkkyyttä

Lux Helsinki valaisee tammikuussa, mutta valohaasteeseen voi tarttua jo nyt.

Teurastamon pihaa kaunistaa upea valoinstallaatio.
Teurastamon pihaa kaunistaa upea valoinstallaatio. Kuva: Teurastamo / Flowers of Life, (c) Kristian Schmidt

Valofestivaali Lux Helsinki valaisee jälleen, kun talvi on ankeimmillaan tammikuussa. Lux haastaa nyt mukaan kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset taltuttamaan pimeyttä valohaasteen merkeissä. 

Kaamosmasennus ja vähintäänkin -väsymys synkentää itse kunkin mieltä alkutalvesta, kun lumikaan ei valaise katuja. Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa, kun perheen, luokan tai vaikkapa taloyhtiön voimin askarrellaan yhteisen valoteoksen parissa.

Haasteeseen ovat tarttuneet SATOn taloista muun muassa Helsingin Puotilassa sijaitseva senioritalo ja yhteisöllisen StudioKodin asukkaat Vantaan Martinlaaksossa. Samalla SATO haastaa kaikkien talojensa asukkaat valoteostalkoisiin.

”Valotaiteen tekeminen yhdisti osallistuneiden talojen asukkaita viime vuoden valohaasteessa. Varmasti monessa rappukäytävässä vaihdetaan nyt useammin kuulumisia”, SATOn markkinointipäällikkö Sanna Marttinen iloitsee.

Pääkaupunkiseutu kylpee jo valoteoksissa

SATO ei ole suinkaan ainoa toimija valohaasteessa: muun muassa Amnesty International Suomen osasto on mukana ikkunamielenosoituksellaan ja Annantalo sekä Ravintola Töölönranta pihansa valaistuilla puilla.

Fazer on valjastanut Vantaan tehdasalueella olevan vesitorninsa vaihtuvat valoteokset mukaan haasteeseen ja Tyttöjen talo, Fredrikinkadun UFF ja Vepsäläinen Habitat Citycenter ovat luoneet ikkunoihinsa upeat teokset.

Pelitaiteilija Robin Baumgarten on pystyttänyt Aalto-yliopiston Otaniemen kampukselle värikkäistä ledeistä ja kosketeltavista jousista koostuvan pelattavan taideteoksen. Myös Teurastamolla on nähtävissä upea valoinstallaatio.

Jokainen voi osallistua haasteeseen omalla valoteoksellaan ja käyttämällä hashtagia #valohaaste. SATO on jo toistamiseen mukana käynnistämässä valohaastetta ja palkitsee kolme mielenpainuvinta kuvaa S-ryhmän lahjakortilla.

Helsingin Kaupungin järjestämä valofestivaali Lux Helsinki 5. - 9.1.2018

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi