Pizzeria Via Tribunali tuo napolilaiset pizzansa Kurviin

Sörnäisten Via Tribunaliin tulee kaksi aitoa napolilaista pizzauunia.

Via Tribunalin pizzat paistuvat aidossa kiviuunissa.
Via Tribunalin pizzat paistuvat aidossa kiviuunissa. Kuva: Via Tribunali

Kun Pizzeria Via Tribunali avasi ovensa Torikortteleissa Sofiankadulla kaksi vuotta sitten, siitä tuli nopeasti ilmiö. Aidossa napolilaisessa pizzauunissa paistettujen pizzojen äärelle kirjaimellisesti jonotettiin.

Pian napolilaisista pizzoista saadaan nauttia myös Kurvissa, kun Via Tribunali avaa toisen toimipisteensä Sörnäisissä vasta remontoituun Kansa-Taloon Hämeentien ja Vilhovuorenkadun kulmaukseen.

"Olemme todella innoissamme tulevasta Kallion avauksesta, sillä neuvottelut alkoivat jo syksyllä 2017. Ensimmäisen ravintolan avaamista vaikeutti, kun sopivaa tilaa isolle autenttiselle kiviuunille ei meinannut löytyä millään. Nyt uuneja on tuplamäärä eli kaksi ja ne ovat jo paikoillaan, joten olemme hyvässä vauhdissa", sanoo toimitusjohtaja Sami Benamed.

Jatkossa Via Tribunalin ruokalistoja päivitetään myös sesongin mukaan, kertoo toimitusjohtaja Sami Benamed.
Jatkossa Via Tribunalin ruokalistoja päivitetään myös sesongin mukaan, kertoo toimitusjohtaja Sami Benamed. Kuva: Via Tribunali

Sofiankadun Via Tribunalissa syödään vuosittain noin 140 000 pizzaa, joista joka viides on klassinen margharita.

"Margharita on edelleen ylivoimainen ykkönen, mihin osasyy on varmasti kasvanut vegetrendi. Toisena tulee salamipitsa Con Salame ja kolmantena salamityylinen tulisempi pitsa Diavola. Jatkossa Kallion ja Sofiankadun ruokalistoja päivitetään aina sesongin mukaan. Esimerkiksi tänä kesänä listoille on tulossa kesäkurpitsan kukkaa, joka on italiassa klassikko, mutta suomalaisille vielä tuntematon", Benamed sanoo.

Jos tilan remontti etenee odotusten mukaan, Pizzeria via Tribunali Kallio avataan perjantaina 23. elokuuta.

Pizzeria via Tribunali Kallio, Hämeentie 33

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi