Pop up -konkari avasi rennon kesäravintolan Mustikkamaan vanhaan telakkarakennukseen

La Plagen 100-paikkaisella terassilla kelpaa maistella Jenni Tuomisen ranskalaisvaikutteisia herkkuja.

La Plagen aurinkoiselle terassille pääsee myös veneellä.
La Plagen aurinkoiselle terassille pääsee myös veneellä. Kuva: La Plage

Mustikkamaan vanha telakkarakennus on kuin tehty kesäravintolaksi. 100-paikkaiselle terassille paistaa aurinko iltaan asti, ja kehnommalla säällä ateriansa voi nauttia hirsirakennuksen viihtyisässä ravintolasalissa.

Keittiömestari Jenni Tuominen on laatinut tarkoituksella suppeahkon menukokonaisuuden, jonka ruokalajit vaihtuvat viikoittain.

“Näin pystymme hyödyntämään paremmin sen hetkisiä raaka-aineita, mitä kulloinkin on parhaiten saatavilla”, Tuominen sanoo.

Raaka-ainelähtöisellä ruokalistalla on vaihtuva liha-, kala- ja kasvispääruoka, sesonkiin sopiva salaatti sekä pasta-annos. Sunnuntaisin herkutellaan “second breakfastilla”, jonka tarjonta vaihtuu viikoittain. Rennompaa kesäruokaa on tarjolla leipien ja piirakoiden muodossa, ja kehutut kolmeen kertaan kypsennetyt itse tehdyt ranskalaiset ovat listan vakioantia.

Suositut charcuterie -alkupalalautaset ovat lunastaneet paikkansa pysyvästi listalla. Liha-, kala- ja kasvisversiot pitävät sisällään herkullisia suupaloja, jotka sopivat hyvin myös jaettaviksi. Myös muista annoksista on mahdollista tilata koko pöytäseurueen kesken jaettavia kokonaisuuksia.

Charcuterielajitelma sopii hyvin myös jaettavaksi
Charcuterielajitelma sopii hyvin myös jaettavaksi Kuva: La Plage

Annoksissa maistuvat ranskalaiset vaikutteet. Tuominen kouluttautui kokiksi Pariisin arvostetussa Le Cordon Bleu -koulussa, jossa opiskelu oli tiukkaa, mutta tehokasta.

Esimerkiksi kastikkeiden tekoa harjoiteltiin niin pitkään, että reseptit ovat iskostuneet pysyvästi takaraivoon. Myös keittiön siisteydestä pidettiin tiukasti kiinni.

“Siellä se oli niin tarkkaa, että kouluun ei päässyt, jos oli ryppyinen paita tai essu.”

La Plage on Tuomisen ensimmäinen pysyvämpi ravintola, mutta hänellä on runsaasti kokemusta pop up -ravintoloiden pyörittämisestä. Onpa hän kirjoittanut aiheesta kirjankin yhdessä miehensä Tuomas Vimman kanssa. Vaikka pop upien konseptit ovat vaihdelleet, nimi on aina ollut Kanslerin pop up.

“Konsepti mietittiin aina tilanteen mukaan. Olin silloin vielä rakennusalan yrittäjä ja minulla oli oma sisustusfirma, niin ei ollut kauheasti aikaa kokkailla. Yhdessä vaiheessa tarjoilin sisustusliikkeessäni 60 lounasta päivässä päivittäin vaihtuvalla menulla.”

Tuominen on osallistunut useasti myös Ravintolapäivään ja erilaisiin tapahtumiin. Viime vuonna hän möi Pridessä kulliwurstia ja ripsipiirakoita.

Vaikka La Plagen perustaminen oli harppaus aivan erilaiseen maailmaan, Tuominen kokee, että pop up -kokemuksesta on ollut hyötyä.

“Pop upit perustuivat pitkälti siihen, että on yksi tai maksimissaan kaksi annosta, mutta kun on tehnyt paljon erityyppisiä ruokia ja vaihdellut menuja usein, tavallaan ymmärtää mitä se tarkoittaa ja miten sen pystyy tekemään järkevästi niin, ettei raaka-aineita mene hukkaan.”

Annoksissa hyödynnetään sesongin parhaita raaka-aineita.
Annoksissa hyödynnetään sesongin parhaita raaka-aineita. Kuva: La Plage

La Plage, Mustikkamaantie 2
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi