Pullantuoksuinen Kahvila Päijänne kutsuu viihtymään

Vallilalaiskahvilan hittituote on tuore kardemummapulla.

Päijänteentielle on vaivihkaa ilmestynyt kahvila, joka tarjoaa paikan päällä leivottua pullaa, piirakoita ja kakkuja. Kaikki on aina varmasti tuoretta, sillä kahvilanpitäjä Tomi Oksanen saapuu aamuvarhain leipomaan ennen kahvilan avaamista.

“Aloitan aamun sillä, että teen focacciataikinan kohoamaan, sen jälkeen pullataikinat, ja tietysti piirakat vielä siihen päälle”, Oksanen kertoo videolla.

Tarjolla on suolaista ja makeaa piirakkaa, kuohkeaa focaccia-leipää, herkullisia kakkuja sekä tietenkin hittituotteeksi muodostuneita kardemummapullia. Salaattibaarista voi koota maistuvan salaattilounaan tai omavalintaiset täytteet focaccian väliin.

Oman kahvilan perustaminen on ollut Oksaselle pitkäaikainen haave. Hän opiskeli leipurin ammatin jo nuorena, mutta ajautui sittemmin aivan eri alalle. Ajatus omasta kahvilasta sai kuitenkin pontta ravintolapäivästä, jolloin hän piti vaimonsa kanssa vintillä pop up -kahvilaa.

“Sieltä se idea jäi kytemään ja aina vähän jalostui. Viime vuoden lopulla löydettiin tämä liiketila ja päätin, että nyt tai ei koskaan.”

Kahvila Päijänne avasi ovensa toukokuun viimeisenä päivänä ja asiakkaat ovat löytäneet tiensä Oksasen herkkujen ääreen.

“On todella kiva huomata, että meillä on jo kanta-asiakkaita, jotka tulevat käymään joka päivä. Juuri sellainen sosiaalisuus on tässä tosi kivaa.”

Tomi Oksanen leipoo kaiken itse ennen kahvilan avaamista.
Tomi Oksanen leipoo kaiken itse ennen kahvilan avaamista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi