Ravintola Farouge avataan uudelleen – yhteistyössä Royal Ravintoloiden kanssa

Libanonilaisen keittiön edelläkävijä palaa Helsingin ravintolakartalle.

Kuva: M.studio/Fotolia

Vuonna 1995 Helsinkiin avattu libanonilaisravintola Farouge sulki ovensa Diana-puiston kupeessa Yrjönkadulla kaksi vuotta sitten taloyhtiön remontin vuoksi. Remontti tuli oikeaan aikaan. Ravintoloitsijat olivat väsyneitä, ja elämä pakotti pitämään tauon.

“Mieheni Aki sairastui vakavasti, ja oli hyvä aika painaa reset-nappia”, Viviane Kallio kertoo.

Mies on nyt kunnossa, ja Kallio syyhyää töihin, vaikkei aiokaan tällä kertaa tehdä ihan kaikkea perheensä kanssa itse. Hän on innoissaan yhteistyöstä Royalin kanssa.

“Olen tehnyt elämässäni niin paljon töitä, että nyt kun olen ollut kesästä asti ilman ravintolan oravanpyörätyötä, olen ihan freaking out. Ja nyt kun lapset ovat jo isompia, haluan mennä töihin enkä tulla koskaan kotiin”, Kallio sanoo ja nauraa.

“Royal on ainoa taho kenen kanssa tämän ihanan idean voi toteuttaa. Pääsen tekemään töitä luotettavan ryhmän ja intohimoisten ammattilaisten kanssa.”

Juri Uvanto (vas.), Vivianne Kallio ja Aki Kallio.
Juri Uvanto (vas.), Vivianne Kallio ja Aki Kallio.

Kallio perheineen on myös Iso Roballa ihastuttaneen Vivo’sin ja Kampin keskuksen Café Rougen taustalla, kumpikin suosittuja omissa genreissään. Café Rouge sijaitsee nyt Tavastian vieressä ja sitä hoitaa Vivianen sisko Maggie Lindholm, joka oli mukana perustamassa myös Farougea. Siskokset tulivat yhdessä Libanonista Suomeen 80-luvulla.

“Olemme hulluna ruokaan, ja uskon että se se johtuu siitä, että meillä oli aina nälkä.”

Kallio uskoo, että rajut kokemukset tekevät ihmisestä – ja ravintolasta – parhaimmillaan vahvemman. Sota pakottaa uudistumaan, paiskimaan töitä ja selviytymään, nälkä luottamaan makuaistiin ja sisäoppilaitoksessa opittu kuri hoitamaan nekin hommat, joita muut eivät halua tehdä. Ja kaiken keskiössä on tietysti hyvä ruoka.

“Olen todella ylpeä itsestäni ja urastani. Kun Farouge muutti Mannerheimintieltä Diana-puiston viereen, meillä oli ulos asti jono. Nyt haluan antaa muille taitaville ammattilaisille mahdollisuuden uudessa Farougessa.”

Trendikäs libanonilaiskeittiö tuskin olisi Helsingissä niissä kantimissa kuin se on ilman Farougea. Kallio uskoo, että intohimon, ammattitaidon ja sitkeyden lisäksi menestyksessä on kyse siitä, että suomalaiset ottavat uusia asioita hyvin vastaan. Helsinki on kasvanut parissakymmenessä vuodessa vakavastiotettavaksi ravintolakaupungiksi, joka on kartalla myös maailmalla.

“Muuallakin on kiinnostavia ravintolakaupunkeja, mutta mikään niistä ei ole kasvanut yhtä kiinnostavaksi yhtä nopeasti kuin Helsinki”, Kallio sanoo.

“Asiakaspalvelu ja ammattitaito ovat täällä nykyisin niin korkealla tasolla, että uuden ravintolan avaamisesta tulee varmasti hauskaa. ”

Royal Catering ottaa Farougen mukaan ensin catering-tarjontaansa, jotta libanonilaisherkkuja voisi tilata yksityistilaisuuksiin, ja samaan aikaan uudelle Farouge-ravintolalle etsitään sopivia tiloja Helsingistä.

Kalliot haluavat ravintolaan myös baarin, loungetilan ja kabinetin juhlia varten. Asiakaspaikkoja on suunnitelmissa 70-100. Ihmisten halutaan tulevan Farougeen myös drinkeille ja pikkusyötävälle. Pitämään hauskaa. Tavoitteena on voida avata ravintola vuoden alusta. Mutta aikataulu selviää vasta, kun sopiva tila löytyy.

“Minulta kysellään usein, missä Farouge nyt on. Kohta voin vihdoin vastata heille”, Kallio sanoo ja nauraa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi