Ravintola Farouge löysi uudet tilat Kasarmitorin laidalta

Viviane Kallio tuo Farougeen ruoan ja juhlan yhdistelmän.

Royal Ravintolat jatkaa panostustaan klassikkoravintoloihin, kun värikkään ja maistuvan libanonilaiskeittiön Suomeen vuonna 1995 tuonut ravintola Farouge palautetaan parin vuoden tauon jälkeen Helsingin ravintolakentälle. Aiemmin Yrjönkadulla sijainnut Farouge suljettiin kiinteistöremontin vuoksi 2015. Farougen perustaneet Viviane ja Aki Kallio ovat jatkaneet libanonilaisen keittiöelämyksen tarjontaa osana Royal Ravintoloiden catering-palvelua, mutta löysivät etsimänsä uudet ravintolatilat Kasarmitorin laidalla remontoitavasta Metso-yhtiön entisestä pääkonttorista.

”Tästä tulee todellinen wow! Talosta itsestään tulee kuin timantti, jonka ilta-aurinko herättää henkiin. Me pidämme huolen muusta värikkyydestä, sillä 150-paikkaisen ravintolan lisäksi Farougeen tulee aito talvipuutarha, joka muuntautuu iltaisin tunnelmalliseksi loungeksi. Sisustussuunnittelijamme on Beirutista ja hankkii meille sellaisia aitoja materiaaleja ja koriste-esineitä, joita näiltä leveysasteilta ei löydy. Sadat yksityiskohdat niin talon julkisivussa kuin sisälläkin tulevat tekemään uudesta Farougesta helmen ja lupaan, että sellaista ei Suomessa ole aiemmin nähty tai koettu”, innostuu Viviane Kallio.

Farouge tulee totutusti jatkamaan libanonilaisen keittiön suurlähettiläänä, mutta monipuolisiin mezeihin lisätään sen uudessa tulemisessa myös välimerellistä keveyttä ja raikkautta. Farougen klassikkoannos, eli lampaankyljykset, löytyvät listalta jatkossakin ja ne valmistetaan asiakkaiden edessä avotulella.

”Avokeittiöömme tulee esimerkiksi hiiliuuni, avogrilli ja libanonilainen leipäuuni. Asiakkaamme tulevat näkemään paljon liekkejä ja elävää ruoanlaittoa raaka-aineista, jotka todennäköisesti myös yllättävät. Tulemme käyttämään paljon erilaisia kaloja niin Suomesta kuin kauempaakin, mutta aina pelkästään tuoreena. Näitä kannetaan pöytään sitten kokonaisena grillattuina tai välimerellisessä suolakuoressa. Libanonilaisesta leivästä tullee myös yksi puheenaiheistamme”, intoilee Kallio.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi