Ravintola La Maison - ranskalaista tunnelmaa ystävien parissa

Fine bistro -ravintola tarjoaa luomuviinejä ja ranskalaista ruokaa nuorekkaalla otteella.


Yhteistyössä La Maison.


Helsingin Eirassa, Tehtaankatu 21:n oven takana on tunnelmallinen ranskalainen ravintola, joka on vailla vertaansa kaupungin ravintolamaailmassa.

Kaiuttimista soi ranskalainen chanson. Pehmeät sohvapenkit suorastaan kutsuvat luokseen, ja yleisilme on konstailettoman kaunis. Raakatiiliseinä tuo yhtä aikaa modernia ja perinteikästä tuntua tilaan. Pöydillä ja sohvien selkämyksillä lojuu keittokirjoja, joita tekee mieli selailla. Tunnelma on kodikas, mutta hienostunut ja vähäeleisen tyylikäs.

Vuosi sitten ovensa avannut La Maison on ravintoloitsija Mari Kärkkäiselle nimensä mukaisesti toinen koti. Sen edeltäjä, pikkuisempi La Petite Maison palveli nurkan takana vuosina 1999-2006.

“La Maison on käytännössä sama ravintola, mutta modernimpi versio ja kolme kertaa isompi tila. Petiten ruoka oli klassista ranskalaista, tämä on ranskalaista, mutta uudella twistillä”, Kärkkäinen sanoo.

“Olen liikuttunut, että ravintolassa käy asiakkaita, jotka muistavat vielä la Petite Maisonin.”

Ravintolan ranskalaisuus oli Kärkkäiselle itsestäänselvyys, eikä hän voisi kuvitellakaan valinneensa muuta ruokaperinnettä. Ravintola-alan konkari on matkustellut Ranskassa jo kolme vuosikymmentä - ja se näkyy myös La Maisonissa: ravintolassa on kuukausittain vaihtuva maakuntateema, joka lähtee viineistä. Tällä hetkellä käynnissä on Bourgognen luomuviiniteema 15. marraskuuta – 31. joulukuuta. Viinit tulevat Vin Nature Oy:n viiniasiantuntija Michel Palun valitsemilta tuottajilta.

“Viinit tulevat artesaani- ja pientuottajilta, jotka Michel tuntee henkilökohtaisesti, ja niiden ympärille luodaan menu. Viinejä voi olla joskus todella pieniä eriä, esimerkiksi ainoastaan kuusi pulloa.”

La Maisonin viinilista on laaja, ja Kärkkäinen kertoo, että asiakkaissa on sellaisiakin, jotka tulevat vain viinien vuoksi. Ravintolasta saa paljon sellaisia viinejä, joita ei muualta löydy.  Muttei ruoka toki juomille kalpene: La Maison pääsi juuri arvostetussa White Guide Nordicissa sijalle 18 Helsingin parhaissa ravintoloissa.

Ja mikä parasta, La Maisonissa pidetään hinnat kohdillaan ja viinien katteet matalina. Moni saattaa luulla, että ranskalainen ruoka on kallista, hienostunutta keikistelyä. Ainakin La Maisonissa totuus on toinen:

“Olemme lanseeranneet fine bistro -käsitteen. Se tarkoittaa helposti lähestyttävää ravintolaa, joka on rento kuin bistro, ja jonne voi tulla vaikka pelkälle alkuruoalle ja lasilliselle. Mutta se on myös ravintola, jossa on tarjolla kolmen, viiden ja kuuden ruokalajin menuja.”

La Maisonin keittiöpäällikkö Pauli Novitsky määrittelee fine bistron näin: fine dining -tasoista ruokaa bistrokokoisina annoksina, rennossa ympäristössä. Konsepti toimii.

La Maisonissa voi järjestää myös yksityistilaisuuksia. Kabinetteja löytyy kaksin kappalein: 14 henkilölle, ja pieni, romanttinen kabinetti 2-4 henkilölle. Isompiin juhliin voi varata vaikka koko ravintolan, ja henkilökunta voi joustavasti räätälöidä koko illan. Tai sitten paikalle voi tulla spontaanisti nauttimaan.

“Maison tarkoittaa kotia. Pyrimme siihen, että täällä voisi olla ystävien parissa.”

Romanttinen Chambre-kabinetti kahdelle.
Romanttinen Chambre-kabinetti kahdelle.

La Maison, Tehtaankatu 21. Avoinna ti-la kello 17 alkaen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi