Ravintola Loiste – suomalaisuutta 50-luvun hengessä

Kymppikerros on kuin design-aikamatka menneille vuosikymmenille.

Yhteistyössä Sokotel.

Helsingin keskustan kattojen yllä on ravintolakeidas, joka tihkuu suomalaista suunnittelua ja 50-luvun henkeä. Joku saattaa myös muistaa 10th Floor -yökerhon, joka tiloissa toimi kultaisella 90-luvulla.

“Talon on suunnitellut Erkki Huttunen, ja se on valmistunut vuonna 1952. Hotelli täyttää tänä vuonna 65 vuotta”, kertoo Taru Leiqvist, ravintola Loisteen ravintolapäällikkö.

Loiste on suomalainen ravintola, jossa menneiden aikojen tunnelma on käsinkosketeltavaa, mutta fiilis silti nykyaikainen. Suomalainen kulttuurihistoria näkyy myös ruokalistalla: ravintolan menuista löytyy annoksia vuosikymmenten varrelta. Tällä hetkellä listalla on kalalautanen 60-luvulta, siikapääruoka 70-luvulta ja piimäpannacotta 50-luvulta. 

Yksi ravintolan parhaista puolista on sen valtava ulkoterassi ja näkymät kaikkialle Helsinkiin – osa terassista on yksityistilaisuuksiin tarkoitettujen tilojen yhteydessä. Terassikin on klassikko ja osa helsinkiläistä historiaa: Armi Kuuselasta on kuva, kun hän heiluttaa Loisteen terassilta palattuaan Miss Universum -kisoista.

“Tämä on tuhansien tarinoiden talo, ja tarinoita kirjoitetaan joka päivä lisää”, Leiqvist sanoo.

Ravintola Loiste, Kaivokatu 3, 10. kerros.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi