Ravintola OmNamin täysin vegaanisen menun kruunaa anniskeluoikeudet

Ruokalistan uudistusta on ollut hääräämässä pop up -teemoista tunnettu keittiömestari ja ravintoloitsija Christopher Dare.

Annankadulla sijaitseva kasvisravintola OmNam uudistui kesäkuun lopussa ja tarjoilee tätä nykyä täysin vegaanista ruokaa, sekä lounas- että illan à la carte -listallakin. Ruokailuhetkeä on saatu täydentämään monipuolinen viini- ja olutvalikoima.

"Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet meiltä täysin vegaanista tarjontaa. Useat annokset on jo tähän saakka ollut mahdollista saada vegaanisina, joten siirtyminen kasvisravintolasta täysin vegaaniseksi ravintolaksi on luontaista", kertoo OmNamin ravintolapäällikkö Mirka Kettunen.

OmNam keskittyy ruoan valmistuksessa kauden luomutuotteisiin ja raaka-aineisiin. Menu ei profiloidu tietyn maan mukaan, selventää uudistuksessa mukana ollut ravintola SOUPin keittiömestari, ravintoloitsija Christopher Dare, vaan sapuskat ottavat vaikutteita maailman eri keittiöiden parhaista mauista. 

Gluteeniton alkupala "Chinese broccoli". Broccoliini, chilihillo, rapea shalotti, tempeh, thai-basilika, kevätsipuli, riisinuudeli.
Gluteeniton alkupala "Chinese broccoli". Broccoliini, chilihillo, rapea shalotti, tempeh, thai-basilika, kevätsipuli, riisinuudeli.

Puhtaat maut tulevat esille muun muassa kylmänä tarjoiltavassa piparjuurikermalla viimeistellyssä punajuurikeitossa (Beetroot, 7€). Kiva inspiraatio on myös friteerattu bataatti ja kyssäkaali-kimchi, jonka makeaa makua on terästetty chilimajoneesilla (Sweet potato, 6€). Orgaaninen skumppa sopii hyvin maljankohotuksiin ja alkupalojen kaveriksi (Cava Suriol Brut Nature Reserva, 39€/pullo). Pääruuassa musta seesami-tahini on munakoison ja osterisienen kaverina aika vertaansa vailla (Aubergine, 21€).

Kahvilapuolelta löytyy jatkossakin suolaisista ja makeista raakapiirakoista, leipiä ja leivonnaisia. Lounasvalikoimassa säilyy OmNamin suositut intialaiset dosa-letut.

Tällä hetkellä OmNamin vaihtuvissa näyttelyissä on esillä Nora Helsingin maalauksia, joiden eläinaiheiset hahmot seuraavat ateriointia katonrajasta. Kesän säiden salliessa ravintolasta voi siirtyä ulkotiloihin nauttimaan lämpimistä illoista ja sisäpihan suomasta rauhasta.

Kahvilan puolelta löytyy herkkuja.
Kahvilan puolelta löytyy herkkuja.

Seiniä kiertävät Nora Helsingin maalaukset.
Seiniä kiertävät Nora Helsingin maalaukset.

Annankatu 29 B (sisäpiha), Helsinki

OmNam on avoinna kesäkuussa ma klo 11-15, ti-to klo 11-21, pe klo 11-22, la 12-22; heinäkuussa ma-pe 14-22.

1 kommentti

@Tutkimusmatkailija

1.7.2017 08:31

Ihanata! Pittää käydä piipahtaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi